- 1886 -

DE REVOLUTIONAIRE UITVINDING
Het begon met het idee van een vrouw.

Haar naam was Josephine Cochrane en zij zette de kookwereld op zijn kop.
In 1886 nam ze een patent op een uitvinding die op een dag de vaatwasmachine zou worden zoals we die nu kennen. Negen van haar ongelooflijke toestellen werden tentoongesteld, verkocht en gebruikt in restaurants. Sommige kregen een plaatsje in gerenommeerde luxehotels, zoals het Baltimore Hotel in New York en het Tremor and Palmer House in Chicago. De eerste modellen werden verkocht voor een bedrag tussen de 700 en 1000 dollar. Gedreven door haar wil om de uitvinding populair te maken, paste Josephine haar model aan voor huishoudelijk gebruik. Dat werd verkocht voor 350 dollar. Dit was net voor haar dood in 1913.

DE REVOLUTIONAIRE UITVINDING
HET ONTSTAAN VAN EEN LEGENDE

- 1919 -

HET ONTSTAAN VAN EEN LEGENDE
De eerste mixer en hoe het merk is ontstaan.

Ongeveer een eeuw geleden vond Herbert Johnson, een ingenieur uit Ohio (VS), een ander wonderbaarlijk toestel uit dat het leven van koks en fijnproevers drastisch zou veranderen: de “H5”, de eerste eierklopper. Terwijl het toestel werd getest, gaf de vrouw van één van de bedrijfsleiders onbewust een naam aan het merk toen ze zei: “Het maakt niet uit hoe je het noemt, maar het is het beste keukenhulpje (kitchen aid in het Engels) dat ik ooit heb gehad”. De naam KitchenAid was geboren. Geïnspireerd door de beroepswereld is het merk door de jaren heen voortdurend innovatieve oplossingen voor fijnproevers en koks blijven uitvinden en verbeteren.

- 1927 -

DE MIXER VAN DE STERREN
Wijdverspreide populariteit en recordverkoopcijfers

Het model dat volgde op de H5 werd onmiddellijk populair ... en in de eerste drie jaar dat het product op de markt was, werden er maar liefst 20.000 stuks van verkocht. Vroege gebruikers van de KitchenAid mixers/keukenrobots waren bekende namen als John Barrymore, Marion Davies, E.I. DuPont, Henry Ford, Myrna Loy, Frederick March, Ginger Rogers en de New Yorkse gouverneur Al Smith die allen de uitmuntendheid van het toestel erkenden.

DE MIXER VAN DE STERREN
DE DESIGNEXPERT

- 1936 -

DE DESIGNEXPERT
Het huwelijk tussen stijl en geavanceerde technologie

Egmont Arens, uitgever van het tijdschrift Creative Arts en het beroemde Vanity Fair, één van de meest vermaarde tijdschriften in de wereld, was ook een beroemd ontwerper. Hij deelde gedurende vele jaren zijn vakkennis met KitchenAid. Hij ontwierp drie van de elegantste modellen, waaronder het beroemde “K” model, dat tegenwoordig een cultobject is. Zijn creaties, die als baanbrekend worden beschouwd, hebben verschillende prijzen in de wacht gesleept en worden in vele musea tentoongesteld. Meer dan 60 jaar later lijken de mixers/keukenrobots van KitchenAid nog steeds op de modellen die Arens ontwierp, wat bewijst hoe opmerkelijk zijn visionair talent was.

- 1941 -

TIJDLOOS DESIGN…
... dat nooit werd veranderd

De K5A werd aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog geïntroduceerd en … alle drie de mixers/keukenrobots die door Arens werden ontworpen, zijn tot op heden haast ongewijzigd gebleven. Ze staan tentoongesteld in musea over de hele wereld en hebben meerdere prijzen gewonnen voor hun uitmuntende design.

TIJDLOOS DESIGN…
HET GENIE KOMT DE KEUKEN BINNEN

- 1949 -

HET GENIE KOMT DE KEUKEN BINNEN
De KD-10, de droom van Josephine Garis Cochrane werd werkelijkheid

Verleid door het potentieel van Josephine Garis Cochrane’s patent verbetert KitchenAid de prestaties ervan en ontwerpt de KD-10 vaatwasmachine, die op de markt wordt gebracht in het wit en in het roze! De kenmerken ervan reiken verder dan het uitzonderlijke design alleen: de KD-10 is uitgerust met een, voor die tijd, revolutionaire nieuwe technologie die vandaag de dag nog steeds de basis van alle vaatwassers vormt. Het product is opvallend in elk opzicht en zijn prestaties liggen op één lijn met sommige hedendaagse apparaten. Een aantal KD-10’s is vandaag dan ook nog steeds in gebruik.

- 1994 -

EEN WERELD VAN KLEUREN
Levendige kleuren als “sleutelkenmerk” van KitchenAid.

Smaak en kleuren
Terwijl de wereld van de keukentoestellen volledig wit was, werd in 1955 de keukenrobot in verschillende felle kleuren geproduceerd: roze, zonnegeel, groen, satijnchroom en antiek koper… In 1994 wordt het kleurenpalet uitgebreid en volgt het de populariteit van de nieuwe modellen in keizerrood, kobaltblauw, appelgroen, pastelgeel, antracietgrijs en zelfs oranje… tot grote vreugde van koks over de hele wereld.

EEN WERELD VAN KLEUREN
KITCHENAID ZET ZICH IN

- 2003 -

KITCHENAID ZET ZICH IN
De zaak van de vrouw …

Een wereldwijde inzet: Cook for the Cure Programma
KitchenAid introduceerde zijn eerste gecombineerde lijn kleine en grote huishoudapparaten, elk geïnspireerd op de stijl, het design en de uitzonderlijke professionele prestaties en functionaliteit van de legendarische foodprocessor van KitchenAid. De professionele lijn van KitchenAid, het beste uit het productassortiment van het merk, bestaat uit acht grote apparaten, waaronder een roestvrijstalen vaatwasser met een speciale matte metalen afwerking.
In datzelfde jaar startte KitchenAid zijn samenwerking met de Susan G. Komen Foundation om vrouwen te steunen in hun strijd tegen borstkanker. Ter ere van dit nieuwe partnerschap lanceerde KitchenAid in speciale editie een roze collectie, waarvan een deel van de opbrengst aan de stichting werd geschonken.

- 2007 -

EEN WERELD VAN VAKKENNIS EN PASSIE
Culinaire enthousiastelingen verenigen zich.

Europa sluit KitchenAid in de armen
De grote huishoudelijke apparaten van KitchenAid verschenen in Europa. In Europa werd een volledige reeks inbouwproducten van KitchenAid gelanceerd om zowel het hogere marktsegment als gepassioneerde fijnproevers aan te trekken. Nadat ze in 2007 eerst op de Franse en Italiaanse markt verschenen, werden ze al snel over heel Europa verspreid.

EEN WERELD VAN VAKKENNIS EN PASSIE
VIERING VAN 90 JAAR CULINAIRE VAKKENNIS

- 2009 -

VIERING VAN 90 JAAR CULINAIRE VAKKENNIS
Nieuwe recepten en een zeer speciale kleur

Met zijn ongekende professionele erfenis vierde KitchenAid 90 jaar duurzaamheid, prestaties, design en gulheid samen met alle culinaire enthousiastelingen, experts en beginners, met het uitbrengen van een nieuw KitchenAid receptenboek dat prachtig werd geïllustreerd door de beroemde Belgische fotograaf Tony Le Duc. Voor de gelegenheid werd een verzamelaarsexemplaar van de emblematische KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot geproduceerd in opvallend appelrood.

- 2010 -

DE INNOVATIEVE CHEF TOUCH
Professionele technieken vinden hun weg naar uw keuken

KitchenAid stelde trots Chef Touch voor …
Een innovatief huishoudelijk kook- en bewaarsysteem dat het allerbeste naar boven haalt in alle nieuwe én oude recepten. Voor de eerste keer konden thuischefs sous-vide koken, een verfijnde, kwalitatief hoogstaande kooktechniek op lage temperatuur waarmee ze hun culinaire creativiteit de vrije loop konden laten. Verse ingrediënten worden samen met kruiden vacuüm getrokken in zakjes en bereid in een stoomoven op minder dan 100 °C om het vocht en de van nature in het voedsel aanwezige voedingsstoffen te bewaren, waardoor het eten ongelooflijk mals, sappig, kleurrijk en smaakvol blijft, en niet te vergeten veel gezonder is.

DE INNOVATIEVE CHEF TOUCH
EEN REVOLUTIONAIR SYSTEEM

- 2011 -

EEN REVOLUTIONAIR SYSTEEM
Kwaliteitsdesign wordt bekroond

De Red Dot Award (Rode Punt prijs)
Het vernieuwende Chef Touch systeem van KitchenAid won de Red Dot Award in een van de meest gerenommeerde internationale wedstrijden voor productontwerp waar een panel van uiterst gerespecteerde experts hun goedkeuring hechtte aan dit revolutionaire product dat sous-vide koken in huishoudelijke keukens mogelijk maakt.

- 2012 -

MIXEN ALS DE BESTEN
Kracht in uw vingers

Kwantiteit plus kwaliteit
KitchenAid introduceerde de nieuwe Artisan mixer/keukenrobot van 6.9 L met in de hoogte verstelbare kom - de krachtigste, duurzaamste, stilste en eenvoudigweg beste keukenrobot in zijn klasse. Met een motor van 1,3 pk die extra grote hoeveelheden snel en efficiënt kan mengen in een gepolijste roestvrijstalen kom van 6.9 L zult u gegarandeerd uitstekende resultaten behalen. Dit model won de ‘Küchen Innovation des Jahres 2012’ prijs voor kwaliteit, prestaties en design. Ook in de 21e eeuw zal KitchenAid voorloper blijven op het gebied van productinnovatie en uitmuntendheid. Koks kunnen rekenen op een volledig assortiment grote huishoudelijke apparaten en keukengerei. Geïnspireerd door de beroepswereld zullen deze nieuwe apparaten hen vergezellen in elke fase van de culinaire ervaring – bereiding, koken, bewaren en schoonmaken. Dankzij de combinatie van de modernste technologie met gedurfd design brengt KitchenAid echte passie in het koken bij u thuis voor vrienden en familie.

MIXEN ALS DE BESTEN
EEN HEEL ASSORTIMENT KLEINE EN GROTE HUISHOUDAPPARATEN

- 2013 -

EEN HEEL ASSORTIMENT KLEINE EN GROTE HUISHOUDAPPARATEN
Van bewaren tot bereiden en koken

KitchenAid lanceerde Vertigo, een nieuw lijn koelkasten en wijnkasten, stijlvolle huishoudapparaten die garant staan voor uitstekende bewaaromstandigheden en in elke keuken geïnstalleerd kunnen worden.
Ook werden kleine apparaten geïntroduceerd zoals de nieuwe Artisan lijn bestaande uit een foodprocessor van 4 L, een elektrische waterkoker, een draadloze mixer, broodroosters voor 2 en 4 sneetjes en foodprocessors voor 14 en 16 kopjes.

- 2015 -

EEN FACELIFT VOOR DE GROTE APPARATEN EN EEN REVOLUTIONAIRE LANCERING VOOR DE KLEINERE TOESTELLEN
Een jaar van grote veranderingen

Met de lancering van de Artisan Cookprocessor van KitchenAid vindt een ware revolutie in de keuken plaats. Het nieuwe alles-in-een apparaat met oog voor creativiteit en eenvoud werd ontworpen om alle bereidingsfasen van een gerecht af te handelen - van hakken tot mengen en koken.
In 2015 restylede KitchenAid zijn huishoudapparaten met bijzondere aandacht voor detail, kwaliteit en vakmanschap met behoud van alle professionele prestaties.

EEN FACELIFT VOOR DE GROTE APPARATEN EN EEN REVOLUTIONAIRE LANCERING VOOR DE KLEINERE TOESTELLEN
SERIOUS ABOUT FOOD COUNCIL

- 2016 -

SERIOUS ABOUT FOOD COUNCIL

KitchenAid richtte de Serious About Food Council op, het allerhoogste orgaan van experts, pioniers en vernieuwers. Het is een garantie en een avant-gardistische, uitzonderlijke bron om de wereld van de fijnproeverskeuken te verkennen. Een chef, een ontwerper en een foodie. Drie verschillende persoonlijkheden die de missie van KitchenAid weerspiegelen: de beste inzichten en suggesties uit de beroepswereld krijgen om iconische producten te creëren die gepassioneerde fijnproevers de kans geven hun creativiteit uit te drukken.
De leden van de Serious About Food Council bieden een exclusieve kijk op de meest innovatieve trends, door verborgen juweeltjes en inspiraties van over de hele wereld te verzamelen, zodat u uw culinaire verbeelding de vrije loop kunt laten en al deze verrukkelijke inspiraties op u kunt laten inwerken. Het online magazine biedt waardevolle tips over het bereiden van overheerlijke gerechten en het ontdekken van originele lokale ingrediënten. Lezers vinden er verhalen over voedsel- en designtrends en een community die u kan inspireren en u kan helpen anderen te inspireren.
Als u Serious About Food bent, dan zijn KitchenAid en de Serious About Food Council uw trouwste bondgenoten.

- 2019 -

WIJ VIEREN 100 JAAR INNOVATIE IN DE KEUKEN

Onze 100e verjaardag draait niet alleen om ons. We willen u allemaal hartelijk bedanken omdat jullie sinds 1919 ons merk inspireren. We kijken ernaar uit om te zien hoe KitchenAid het hart van het huis werd. We nodigen iedereen uit om de geest van de creatie te vieren die het merk ongetwijfeld nog een eeuw langer zal inspireren.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.