Skip the navigation

Abrikozenclafoutis

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Apricot clafoutis

Een smaakvol, sappig en dromerig toetje met verse abrikozen.

Duration
Totaal55min
Voorbereiden10min
Koken45min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

180 ml

slagroom

45 g

bloem

70 g

basterdsuiker

9

abrikozen

2

eieren

1 theelepel

vanille-extract

zout

Stap voor stap

  1. Snijd de abrikozen door de helft en verwijder de pitten.

  2. Leg de abrikozen op de bodem van een ovenschaal.

  3. Doe bloem, suiker, vanille-extract, eieren, zout en room in de kom van een mixer/keukenrobot.

  4. Bevestig de draadgarde. Zet de snelheidshendel op 4 en mix 45 seconden.

  5. Giet het beslag over de abrikozen.

  6. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.