Skip the navigation

Cranberrysaus met gebakken camembert

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Cranberry sauce with baked Camembert

Dit smeuïge kaasgerecht is ideaal als appetizer of voorgerecht.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden20min
Koken15min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

2

sinaasappels

50 g

basterdsuiker

100 g

verse cranberries

1

camembert

3 takjes

rozemarijn

Stap voor stap

  1. Snijd de sinaasappels in tweeën en pers het sap in een kleine steelpan. Voeg de suiker toe en laat dit mengsel op middelhoog vuur zachtjes koken. 


  2. Voeg de cranberries toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat even sudderen totdat de cranberries zijn opengesprongen.


  3. Voeg de cranberries toe aan de kan van de blender. Mix op snelheid 6 gedurende 2 minuten.


  4. Pak de camembert uit en plaats deze terug in de doos.


  5. Maak wat sneetjes in de bovenkant en doe er takjes rozemarijn in. 


  6. Bak de camembert gedurende 15 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven.


  7. Serveer de cranberrysaus over de gebakken camembert.