Skip the navigation

Eenvoudig flatbread

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Easy Flatbread

Dit eenvoudige flatbread is ideaal als voorgerecht of bijgerecht.

Duration
Totaal15min
Koken15min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

300 g

bloem

1/2 theelepel

zout

50 g

boter

185 ml

volle melk

1 eetlepel

olie

Stap voor stap

  1. Doe melk en boter in een pan en verwarm tot de boter net is gesmolten.

  2. Giet het mengsel in de kom van de mixer/keukenrobot met kneedhaak.

  3. Voeg bloem en zout toe. Kneed 3 minuten op snelheid 4 tot het deeg glad is.

  4. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  5. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en snijd het in 4 stukken.

  6. Maak een bal van elk stuk deeg en rol elke bal uit tot je een platte cirkel hebt van ongeveer 0,4 cm dik.

  7. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg er één flatbread in. Bak ongeveer 90-120 seconden totdat er bubbels in het deeg verschijnen en draai het flatbread vervolgens om.

  8. Druk het flatbread omlaag als het omhoog komt. Herhaal het proces met de resterende flatbreads.

  9. Bestrijk met boter en gehakte knoflook.