Skip the navigation

Gehakttaart

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
mincedmeatpie_thumbnail.jpg

Deze hartige taart smaakt hemels naar umami en is het perfecte troostrijke gerecht voor een koude dag.

Duration
Totaal1h10
Voorbereiden30min
Koken40min

Hulpmiddelen

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

175 g

varkensbacon, gesneden in middelgrote stukjes

250 g

nekstuk van varken, gesneden in middelgrote stukjes

175 g

mager rundvlees, gesneden in middelgrote stukjes

5 eetlepels

olijfolie

2 theelepels

zout

1 theelepels

zwarte peper

1

ui, gehakt

3

knoflookteentjes, in plakjes gesneden

400 g

gemengde champignons

120 g

prei, in ringetjes

2 lentes

tijm

2 eetlepels

bloem

150 ml

runderbouillon

1 eetlepels

sojasaus

750 g

standaard bladerdeeg, verdeeld in 3 even grote stukken

1

ei

Stap voor stap

  1. Leg het vlees, als voorbereiding op het zelf maken van het gehakt, eerst 30 minuten in de vriezer voordat je gaat malen.

  2. Voer het vlees door de voedselmolen waaraan de fijne maalschijf is bevestigd, op snelheid 4.

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet apart.

  4. Verwarm de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg er de ui aan toe. Bak 2 minuten en voeg dan de champignons toe. Laat de champignons aan een kant bruin worden voordat je gaat roeren. Voeg de fijngehakte knoflook, tijmblaadjes en fijngesneden prei toe. Bak nog eens 4 minuten.

  5. Doe het gebakken vlees terug in de pan en strooi er wat bloem overheen. Laat de bloem wat van het vocht opzuigen, en voeg dan de runderbouillon en sojasaus toe. Laat dit gedurende 10 minuten indikken op een laag pitje. Neem de pan van het fornuis en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.

  6. Rol 3 vellen bladerdeeg uit. Drapeer één stuk op de bodem van de taartvorm, snij het overtollige deeg aan de randen weg, en druk de vleesvulling dan in de vorm. Drapeer het tweede stuk bladerdeeg over de vulling en vouw de randen onder het vel bladerdeeg dat de bodem bedekt. Gebruik een koekjesvorm om decoratieve vormpjes te snijden uit het derde vel bladerdeeg en leg deze bovenop de taart. Bestrijk de pastei met een geklopt ei en snij er aan de bovenkant met een mes een kruisje in zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 195 °C.