Vorige bladzijde

Gehakttaart

Deze hartige taart smaakt hemels naar umami en is het perfecte troostrijke gerecht voor een koude dag.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

17

Ingrediënten

6

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

40'

Koken

70'

Totaal

Ingrediënten

  • 175 gvarkensbacon, gesneden in middelgrote stukjes
  • 250 gnekstuk van varken, gesneden in middelgrote stukjes
  • 175 gmager rundvlees, gesneden in middelgrote stukjes
  • 5 eetlepelsolijfolie
  • 2 theelepelszout
  • 1 theelepelzwarte peper
  • 1 theelepelnootmuskaat
  • 1ui, gehakt
  • 3knoflookteentjes, in plakjes gesneden
  • 400 ggemengde champignons
  • 120 gprei, in ringetjes
  • 2 takjestijm
  • 2 eetlepelsbloem
  • 150 mlrunderbouillon
  • 1 eetlepelsojasaus
  • 750 gstandaard bladerdeeg, verdeeld in 3 even grote stukken
  • 1ei
Maak het nu
  • Stap 1

    Leg het vlees, als voorbereiding op het zelf maken van het gehakt, eerst 30 minuten in de vriezer voordat je gaat malen.

  • Stap 2

    Voer het vlees door de voedselmolen waaraan de fijne maalschijf is bevestigd, op snelheid 4.

  • Stap 3

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet apart.

  • Stap 4

    Verwarm de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg er de ui aan toe. Bak 2 minuten en voeg dan de champignons toe. Laat de champignons aan een kant bruin worden voordat je gaat roeren. Voeg de fijngehakte knoflook, tijmblaadjes en fijngesneden prei toe. Bak nog eens 4 minuten.

  • Stap 5

    Doe het gebakken vlees terug in de pan en strooi er wat bloem overheen. Laat de bloem wat van het vocht opzuigen, en voeg dan de runderbouillon en sojasaus toe. Laat dit gedurende 10 minuten indikken op een laag pitje. Neem de pan van het fornuis en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.

  • Stap 6

    Rol 3 vellen bladerdeeg uit. Drapeer één stuk op de bodem van de taartvorm, snij het overtollige deeg aan de randen weg, en druk de vleesvulling dan in de vorm. Drapeer het tweede stuk bladerdeeg over de vulling en vouw de randen onder het vel bladerdeeg dat de bodem bedekt. Gebruik een koekjesvorm om decoratieve vormpjes te snijden uit het derde vel bladerdeeg en leg deze bovenop de taart. Bestrijk de pastei met een geklopt ei en snij er aan de bovenkant met een mes een kruisje in zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 195 °C.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Gehakttaart

Stap 1

Leg het vlees, als voorbereiding op het zelf maken van het gehakt, eerst 30 minuten in de vriezer voordat je gaat malen.

Stap 2

Voer het vlees door de voedselmolen waaraan de fijne maalschijf is bevestigd, op snelheid 4.

Stap 3

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet apart.

Stap 4

Verwarm de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg er de ui aan toe. Bak 2 minuten en voeg dan de champignons toe. Laat de champignons aan een kant bruin worden voordat je gaat roeren. Voeg de fijngehakte knoflook, tijmblaadjes en fijngesneden prei toe. Bak nog eens 4 minuten.

Stap 5

Doe het gebakken vlees terug in de pan en strooi er wat bloem overheen. Laat de bloem wat van het vocht opzuigen, en voeg dan de runderbouillon en sojasaus toe. Laat dit gedurende 10 minuten indikken op een laag pitje. Neem de pan van het fornuis en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 6

Rol 3 vellen bladerdeeg uit. Drapeer één stuk op de bodem van de taartvorm, snij het overtollige deeg aan de randen weg, en druk de vleesvulling dan in de vorm. Drapeer het tweede stuk bladerdeeg over de vulling en vouw de randen onder het vel bladerdeeg dat de bodem bedekt. Gebruik een koekjesvorm om decoratieve vormpjes te snijden uit het derde vel bladerdeeg en leg deze bovenop de taart. Bestrijk de pastei met een geklopt ei en snij er aan de bovenkant met een mes een kruisje in zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 195 °C.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.