Skip the navigation

Groentegratin

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Vegetable gratin

Deze groentegratin is een eenvoudig, gezond, romig gerecht waar je van zult smullen.

Duration
Totaal1h30
Voorbereiden10min
Koken1h20

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

2,5

regenboogwortels

1,5

pastinaak

1/2

zoete aardappel

60 g

parmezaanse kaas

15 g

boter, in blokjes

1,5

takjes tijm

225 ml

room

125 ml

volle melk

1/2

ei

1/2 theelepel

zout

1/2 theelepel

zwarte peper

60 g

brood

Stap voor stap

  1. Schrap de wortels, pastinaak en zoete aardappel. Snijd de groenten in plakjes in de foodprocessor met de schaafschijf op snelheid 2.

  2. Verkruimel de kaas in de keukenmachine met het multifunctionele roestvrijstalen mes op snelheid 1.

  3. Leg 1/3 van de gesneden groenten in een ovenschaal. Leg 1/3 van de Parmezaanse kaas, boter en tijmblaadjes op de groenten. Herhaal deze stap twee keer.

  4. Klop de room, de melk, het ei, het zout en de zwarte peper met de hand. Verdeel het roommengsel over de gratin.

  5. Bedek de bovenkant van de ovenschaal met aluminiumfolie en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

  6. Pulseer het brood in de foodprocessor met het multifunctionele roestvrijstalen mes en maak er fijne kruimels van.

  7. Strooi de kruimels over de bovenkant van de gratin. Bak nog eens 20 minuten (onbedekt).