Skip the navigation

Halloweenkoekjes

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Halloween biscuits

Griezelige spookkoekjes, perfect voor een Halloweenfeest.

Duration
Totaal20min
Voorbereiden5min
Koken15min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

155 g

bruine boter, afgekoeld

130 g

basterdsuiker

45 g

bruine suiker

1 theelepel

vanille-extract

180 g

bloem

5 eetlepel

cacaopoeder

1/2 theelepel

zout

1/2 theelepel

baksoda

30 g

poedersuiker

2 theelepel

melk

Stap voor stap

  1. Doe de basterdsuiker, bruine suiker, bruine boter, cacaopoeder, bloem, baksoda, het vanille-extract en zout in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak.

  2. Zet de snelheidshendel op 4 en mix 3 minuten tot alles goed is gemengd.

  3. Wikkel het deeg stevig in huishoudfolie en laat het ten minste 30 minuten in de koelkast rusten.

  4. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en gebruik een Halloween-koekjesvorm om koekjes uit te steken.

  5. Plaats de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.

  6. Plaats de koekjes op een rooster en laat ze volledig afkoelen voordat je er glazuur op doet.

  7. Meng in een aparte kom de poedersuiker en melk goed met een lepel. Als het glazuur te dik is, voeg je 1/2 theelepel melk toe.

  8. Giet het glazuur in een decoratiepen of spuitzak en decoreer de koekjes.