Skip the navigation

Hazelnootbrownies

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Hazelnut Brownies

Heerlijke, rijke brownies om gek op te zijn!

Duration
Totaal1h5
Voorbereiden15min
Koken50min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

50 g

bloem

80 g

donkere cacao

50 ml

espresso

130 g

bruine suiker

250 g

basterdsuiker

175 g

ongezouten boter op kamertemperatuur

1 theelepel

vanille-extract

1/2 theelepel

zout

3

eieren

125 g

pure chocoladedruppels

100 g

hele hazelnoten

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, cacaopoeder, espresso, bruine suiker, basterdsuiker, ongezouten boter, het vanille-extract, zout en de eieren in de mengkom van de mixer/keukenrobot.

  2. Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot.

  3. Zet de snelheidshendel op 1 en mix 30 seconden. Zet de snelheidshendel op 4 en mix tot het beslag er fluweelzacht uitziet.

  4. Hak de hazelnoten grof.

  5. Voeg de chocoladedruppels en de helft van de hazelnoten toe aan het beslag en mix nog eens 30 seconden op snelheid 1.

  6. Plaats bakpapier op een bakplaat van 21 x 21 cm en giet het beslag erop. Strooi de resterende hazelnoten over het beslag.

  7. Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C.

  8. Laat de brownies ten minste 15 minuten afkoelen voordat je deze serveert.