Skip the navigation

Klassieke havermoutkoekjes

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Classic oatmeal cookies

Klassieke Engelse havermoutkoekjes, lekker als ontbijt, tussendoortje of traktatie bij de thee.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden15min
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

330 g

havermout

120 g

bloem

270 g

suiker

180 g

boter

1 1

ei

1 theelepel

vanille-extract

1 theelepel

baksoda

1 theelepel

zout

3 eetlepels

water

Stap voor stap

  1. Voor 18 koekjes

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Doe de boter en suiker in een kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak, zet de snelheidshendel op 6 en klop de boter en suiker romig.

  4. Voeg het ei, vanille-extract en water toe en mix gedurende 2 minuten op snelheid 4.

  5. Meng in een andere kom de havermout, de bloem, de baksoda en het zout. Zet de snelheid op 2 en voeg het droge mengsel geleidelijk toe aan het natte mengsel.

  6. Laat het apparaat nog een minuut draaien.

  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats per koekje een eetlepel deeg op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet dicht naast elkaar liggen.

  8. Bak 18–20 minuten. Laat afkoelen op een rooster.