Skip the navigation

Mango gemberchutney

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Mango & Ginger Chutney

Leer deze smaakvolle chutney zelf maken.

Duration
Totaal1h15
Voorbereiden10min
Koken1h5

Hulpmiddelen

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

1 theelepel

plantaardige olie

1/2 theelepel

rodechilivlokken

1

ui

5 cm

gemberwortel, geschild en in blokjes

1 theelepel

knoflook, fijngehakt

1,5 kg

mango

100 g

blanke rozijnen

60 g

suiker

170 ml

witte azijn

1 theelepel

garam masala

1 theelepel

zout

1/2 theelepel

mosterdzaad

Stap voor stap

  1. Bevestig de foodprocessor met de snijkit op de mixer/keukenrobot. Schil de ui en duw deze erdoor op snelheid 6. Zet apart.


  2. Schil de mango en verwijder de pit. Hak in de foodprocessor op snelheid 4. Zet apart.


  3. Verhit de plantaardige olie en de rodechilivlokken in een pan op middelhoog vuur.


  4. Voeg de fijngehakte ui toe aan de pan en bak tot de ui zacht en glazig is. Voeg de gember en knoflook toe en laat nog een minuut bakken.


  5. Voeg gehakte mango, blanke rozijnen, suiker, witte azijn, garam masala, mosterdzaad en zout toe. Roer goed om te mengen en breng aan de kook.


  6. Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur lager en laat je de chutney maximaal een uur sudderen totdat deze lijkt op dikke siroop.


  7. Giet in een schone glazen pot en laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de pot af en bewaar deze in de koelkast.