Vorige bladzijde
Snel & Gemakkelijk

Mango-gemberchutney

Leer deze smaakvolle chutney zelf maken.

Begin met koken

Benodigdheden

Keuken­robots

Keuken­robots

Foodprocessor

Foodprocessor

Details

12

Ingrediënten

7

Stappen

Tijd

10'

Voorbereiding

65'

Koken

75'

Totaal

Ingrediënten

Hoeveel porties?

  • 1/3 theelepelplantaardige olie
  • 1/6 theelepelrodechilivlokken
  • 1/3ui
  • 1,7 cmgemberwortel, geschild en in blokjes
  • 1/3 theelepelknoflook, fijngehakt
  • 0,5 kgmango
  • 33,3 gblanke rozijnen
  • 60 gsuiker
  • 56,7 mlwitte azijn
  • 1/3 theelepelgaram masala
  • 1/3 theelepelzout
  • 1/6 theelepelmosterdzaad
  • 2/3 theelepelplantaardige olie
  • 1/3 theelepelrodechilivlokken
  • 2/3ui
  • 3,3 cmgemberwortel, geschild en in blokjes
  • 2/3 theelepelknoflook, fijngehakt
  • 1 kgmango
  • 66,7 gblanke rozijnen
  • 120 gsuiker
  • 113,3 mlwitte azijn
  • 2/3 theelepelgaram masala
  • 2/3 theelepelzout
  • 1/3 theelepelmosterdzaad
  • 1 theelepelplantaardige olie
  • 1/2 theelepelrodechilivlokken
  • 1ui
  • 5 cmgemberwortel, geschild en in blokjes
  • 1 theelepelknoflook, fijngehakt
  • 1,5 kgmango
  • 100 gblanke rozijnen
  • 180 gsuiker
  • 170 mlwitte azijn
  • 1 theelepelgaram masala
  • 1 theelepelzout
  • 1/2 theelepelmosterdzaad
Maak het nu
  • Stap 1

    Bevestig de foodprocessor met de snijkit op de mixer/keukenrobot. Schil de ui en duw deze erdoor op snelheid 6. Zet apart.

  • Stap 2

    Schil de mango en verwijder de pit. Hak in de foodprocessor op snelheid 4. Zet apart.

  • Stap 3

    Verhit de plantaardige olie en de rodechilivlokken in een pan op middelhoog vuur.

  • Stap 4

    Voeg de fijngehakte ui toe aan de pan en bak tot de ui zacht en glazig is. Voeg de gember en knoflook toe en laat nog een minuut bakken.

  • Stap 5

    Voeg gehakte mango, blanke rozijnen, suiker, witte azijn, garam masala, mosterdzaad en zout toe. Roer goed om te mengen en breng aan de kook.

  • Stap 6

    Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur lager en laat je de chutney maximaal een uur sudderen totdat deze lijkt op dikke siroop.

  • Stap 7

    Giet in een schone glazen pot en laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de pot af en bewaar deze in de koelkast.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Mango-gemberchutney

Stap 1

Bevestig de foodprocessor met de snijkit op de mixer/keukenrobot. Schil de ui en duw deze erdoor op snelheid 6. Zet apart.

Stap 2

Schil de mango en verwijder de pit. Hak in de foodprocessor op snelheid 4. Zet apart.

Stap 3

Verhit de plantaardige olie en de rodechilivlokken in een pan op middelhoog vuur.

Stap 4

Voeg de fijngehakte ui toe aan de pan en bak tot de ui zacht en glazig is. Voeg de gember en knoflook toe en laat nog een minuut bakken.

Stap 5

Voeg gehakte mango, blanke rozijnen, suiker, witte azijn, garam masala, mosterdzaad en zout toe. Roer goed om te mengen en breng aan de kook.

Stap 6

Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur lager en laat je de chutney maximaal een uur sudderen totdat deze lijkt op dikke siroop.

Stap 7

Giet in een schone glazen pot en laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de pot af en bewaar deze in de koelkast.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.