Skip the navigation

Minifrittata s met spinazie

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Mini Frittatas With Spinach

Lunchfrittata's met groenten waar je kind van zal genieten.

Duration
Totaal30min
Voorbereiden10min
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
VegetableSlicerAndShredderVegetableSlicerAndShredder

Ingrediënten

Serveren

2 eetlepels

olijfolie

1

ui

100 g

gehakte babyspinazie

4

grote eieren

2 eetlepels

melk

60 g

cheddar

2 eetlepels

vers gehakte bieslook

1/3 theelepel

zout

Stap voor stap

  1. Schil de ui en snijd deze in vieren.


  2. Bevestig de snijder/rasp op de mixer/keukenrobot. Rasp de ui op snelheid 4.


  3. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.


  4. Voeg de uien toe en fruit deze ongeveer 2 minuten tot ze zacht en glazig worden.


  5. Voeg de spinazie toe en fruit één minuut. Haal de pan van het vuur en laat de uien en spinazie afkoelen.


  6. Gebruik de snijder/rasp om de cheddar op snelheid 4 in een kom te raspen. Voeg eieren, melk, zout en bieslook toe.


  7. Klop gedurende 90 seconden op snelheid 4 in een mixer/keukenrobot met draadgarde. Voeg de uien en de spinazie toe en klop op roersnelheid tot de ingrediënten goed zijn gemengd.


  8. Vet een muffinbakblik voor zes muffins in en schenk een grote lepel van het eimengsel in elke muffinvorm.


  9. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C tot het midden van de frittata's gaar en niet meer vochtig is.