Vorige bladzijde
Uit de keukenkast

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

9

Ingrediënten

6

Stappen

Tijd

65'

Voorbereiding

20'

Koken

85'

Totaal

Ingrediënten

  • 500 gbloem (type 00)
  • 3 eetlepelsolijfolie
  • 3,5 ginstant gist
  • 1 theelepelsuiker
  • 3/4 theelepelzout
  • 300 mlwarm water
  • 200 gmozzarella (met laag vochtgehalte)
  • 150 gtomatensaus
  • 10 blaadjesbasilicum
Maak het nu
  • Stap 1

    Giet warm water in de kom van de mixer/keukenrobot. Strooi de gist in het water. Meng met een vork tot de gist is opgelost en schuimt.

  • Stap 2

    Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot. Voeg de rest van de ingrediënten toe in de kom. Mix gedurende 1 minuut op snelheid 2 tot het geheel een kleverig deeg vormt.

  • Stap 3

    Zet de mixer op snelheid 2 en kneed 8 minuten. Het deeg moet glad en sponzig zijn. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.

  • Stap 4

    Vorm elk stuk tot een bal door voorzichtig het midden omhoog te duwen en de onderkant dicht te knijpen. Leg op een met bloem bestoven oppervlak en dep met wat olijfolie. Bedek met een vochtige theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen.

  • Stap 5

    Pak het deeg op en drapeer het voorzichtig over de knokkels van beide handen. Draai het deeg rond, zodat de zwaartekracht het tot een cirkel uitrekt. Rek het deeg verder uit op het oppervlak en maak kuiltjes met je vingertoppen op 1 cm van de buitenrand.

  • Stap 6

    Verdeel de tomatensaus tot aan de rand en bestrijk de randen van de pizza met wat olijfolie. Bak 10 minuten op 200 °C. Garneer de pizza met mozzarella en basilicum en bak nog eens 10 minuten.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Perfect pizzadeeg

Stap 1

Giet warm water in de kom van de mixer/keukenrobot. Strooi de gist in het water. Meng met een vork tot de gist is opgelost en schuimt.

Stap 2

Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot. Voeg de rest van de ingrediënten toe in de kom. Mix gedurende 1 minuut op snelheid 2 tot het geheel een kleverig deeg vormt.

Stap 3

Zet de mixer op snelheid 2 en kneed 8 minuten. Het deeg moet glad en sponzig zijn. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.

Stap 4

Vorm elk stuk tot een bal door voorzichtig het midden omhoog te duwen en de onderkant dicht te knijpen. Leg op een met bloem bestoven oppervlak en dep met wat olijfolie. Bedek met een vochtige theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen.

Stap 5

Pak het deeg op en drapeer het voorzichtig over de knokkels van beide handen. Draai het deeg rond, zodat de zwaartekracht het tot een cirkel uitrekt. Rek het deeg verder uit op het oppervlak en maak kuiltjes met je vingertoppen op 1 cm van de buitenrand.

Stap 6

Verdeel de tomatensaus tot aan de rand en bestrijk de randen van de pizza met wat olijfolie. Bak 10 minuten op 200 °C. Garneer de pizza met mozzarella en basilicum en bak nog eens 10 minuten.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.