Skip the navigation

Pompoengnocchi met salieboter

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Pumpkin Gnocchi With Sage Butter

Deze pompoengnocchi met salieboter is de herfstversie van de traditionele Italiaanse pasta.

Duration
Totaal50min
Voorbereiden15min
Koken35min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

92 g

flespompoen

67 g

kruimige aardappelen

1/3

eidooier

1/6 theelepel

gemalen nootmuskaat

1/3 theelepel

zout

100 g

bloem

2/3 eetlepel

boter

2

salieblaadjes

1/6 theelepel

peper

Stap voor stap

  1. Schil de flespompoen en snijd deze in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Stoom 20 minuten. Plaats de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele kant en meng 2 minuten op snelheid 2. Voeg de eierdooier, gemalen nootmuskaat en 1/2 theelepel zout toe. Voeg een eetlepel bloem toe. Begin met mengen op snelheid 2 en voeg langzaam de rest van de bloem toe. Meng 2 minuten.


  2. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif het deeg met wat bloem. Rol het deeg in strengen met een diameter van 1,5 cm en snijd die vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm lang.


  3. Bestuif de gnocchiplank met bloem en rol met je duim de buitenkant van de gnocchi over de plank om het streeppatroon te maken. De afdruk van je duim zorgt voor een holte waar de saus in kan.


  4. Breng een grote pan water met zout aan de kook, de gnocchi erin en kook een paar minuten. Ze zijn gaar als ze beginnen te drijven. Giet de gnocchi af.


  5. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de salieblaadjes toe. Doe de gekookte gnocchi in de pan en beweeg ze door de boter. Breng op smaak met peper en zout.