Vorige bladzijde
Geef de pasta eens door

Pompoengnocchi met salieboter

Deze pompoengnocchi met salieboter is de herfstversie van de traditionele Italiaanse pasta.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

9

Ingrediënten

5

Stappen

Tijd

15'

Voorbereiding

35'

Koken

50'

Totaal

Ingrediënten

Hoeveel porties?

  • 91,7 gflespompoen
  • 66,7 gkruimige aardappelen
  • 1/3eidooier
  • 1/6 theelepelgemalen nootmuskaat
  • 1/3 theelepelzout
  • 100 gbloem
  • 2/3 eetlepelboter
  • 1.7salieblaadjes
  • 1/6 theelepelpeper
  • 183,3 gflespompoen
  • 133,3 gkruimige aardappelen
  • 2/3eidooier
  • 1/3 theelepelgemalen nootmuskaat
  • 2/3 theelepelzout
  • 200 gbloem
  • 1,3 eetlepelsboter
  • 3.3salieblaadjes
  • 1/3 theelepelpeper
  • 275 gflespompoen
  • 200 gkruimige aardappelen
  • 1eidooier
  • 1/2 theelepelgemalen nootmuskaat
  • 1 theelepelzout
  • 300 gbloem
  • 2 eetlepelsboter
  • 5salieblaadjes
  • 1/2 theelepelpeper
Maak het nu
  • Stap 1

    Schil de flespompoen en snijd deze in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Stoom 20 minuten. Plaats de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele kant en meng 2 minuten op snelheid 2. Voeg de eierdooier, gemalen nootmuskaat en 1/2 theelepel zout toe. Voeg een eetlepel bloem toe. Begin met mengen op snelheid 2 en voeg langzaam de rest van de bloem toe. Meng 2 minuten.

  • Stap 2

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif het deeg met wat bloem. Rol het deeg in strengen met een diameter van 1,5 cm en snijd die vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm lang.

  • Stap 3

    Bestuif de gnocchiplank met bloem en rol met je duim de buitenkant van de gnocchi over de plank om het streeppatroon te maken. De afdruk van je duim zorgt voor een holte waar de saus in kan.

  • Stap 4

    Breng een grote pan water met zout aan de kook, de gnocchi erin en kook een paar minuten. Ze zijn gaar als ze beginnen te drijven. Giet de gnocchi af.

  • Stap 5

    Smelt de boter in een koekenpan en voeg de salieblaadjes toe. Doe de gekookte gnocchi in de pan en beweeg ze door de boter. Breng op smaak met peper en zout.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 10% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:




Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Pompoengnocchi met salieboter

Stap 1

Schil de flespompoen en snijd deze in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Stoom 20 minuten. Plaats de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele kant en meng 2 minuten op snelheid 2. Voeg de eierdooier, gemalen nootmuskaat en 1/2 theelepel zout toe. Voeg een eetlepel bloem toe. Begin met mengen op snelheid 2 en voeg langzaam de rest van de bloem toe. Meng 2 minuten.

Stap 2

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif het deeg met wat bloem. Rol het deeg in strengen met een diameter van 1,5 cm en snijd die vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm lang.

Stap 3

Bestuif de gnocchiplank met bloem en rol met je duim de buitenkant van de gnocchi over de plank om het streeppatroon te maken. De afdruk van je duim zorgt voor een holte waar de saus in kan.

Stap 4

Breng een grote pan water met zout aan de kook, de gnocchi erin en kook een paar minuten. Ze zijn gaar als ze beginnen te drijven. Giet de gnocchi af.

Stap 5

Smelt de boter in een koekenpan en voeg de salieblaadjes toe. Doe de gekookte gnocchi in de pan en beweeg ze door de boter. Breng op smaak met peper en zout.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.