Vorige bladzijde

Pretzels

Perfecte zachte pretzels om thuis te maken.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

9

Ingrediënten

10

Stappen

Tijd

40'

Voorbereiding

15'

Koken

55'

Totaal

Ingrediënten

Hoeveel porties?

  • 120 mllauwwarm water
  • 2 gdroge instant gist
  • 1/3 theelepelzout
  • 1/3 eetlepelbruine suiker
  • 1/3 eetlepelongezouten boter
  • 167 gbloem
  • Een snufjegrof zeezout
  • 40 gbaksoda
  • 67 clwater
  • 240 mllauwwarm water
  • 5 gdroge instant gist
  • 2/3 theelepelzout
  • 2/3 eetlepelbruine suiker
  • 2/3 eetlepelongezouten boter
  • 333 gbloem
  • Een snufjegrof zeezout
  • 80 gbaksoda
  • 133 clwater
  • 360 mllauwwarm water
  • 7 gdroge instant gist
  • 1 theelepelzout
  • 1 eetlepelbruine suiker
  • 1 eetlepelongezouten boter
  • 500 gbloem
  • Een snufjegrof zeezout
  • 120 gbaksoda
  • 2 Lwater
Maak het nu
  • Stap 1

    Doe het water, de gist, het zout, de bruine suiker en de gesmolten boter in de kom van een mixer/keukenrobot.

  • Stap 2

    Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot en voeg 1/3 van de bloem toe. Begin met mengen op snelheid 2.

  • Stap 3

    Voeg de rest van de bloem geleidelijk toe.

  • Stap 4

    Het deeg is klaar als het terugveert als je er met je vinger in prikt.

  • Stap 5

    Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, kneed met de hand 3 minuten en vorm het tot een bal.

  • Stap 6

    Dek af met een handdoek en laat ongeveer 10 minuten rusten.

  • Stap 7

    Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en breng het water bijna aan de kook.

  • Stap 8

    Snijd het deeg in stukjes van 50 g. Maak een streng van het deeg. Pak de uiteinden en trek ze naar elkaar toe zodat het deeg een ring vormt. Draai de uiteinden om elkaar heen, haal ze naar je toe en druk ze omlaag in een pretzelvorm.

  • Stap 9

    Voeg de baksoda toe aan het water. Houd de pretzel ongeveer 20 seconden in het water, haal hem er met een schuimspaan uit en leg hem op met een bakpapier bedekte bakplaat.

  • Stap 10

    Bestrooi de pretzels met grof zeezout en bak ze in 12-15 minuten goudbruin.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Pretzels

Stap 1

Doe het water, de gist, het zout, de bruine suiker en de gesmolten boter in de kom van een mixer/keukenrobot.

Stap 2

Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot en voeg 1/3 van de bloem toe. Begin met mengen op snelheid 2.

Stap 3

Voeg de rest van de bloem geleidelijk toe.

Stap 4

Het deeg is klaar als het terugveert als je er met je vinger in prikt.

Stap 5

Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, kneed met de hand 3 minuten en vorm het tot een bal.

Stap 6

Dek af met een handdoek en laat ongeveer 10 minuten rusten.

Stap 7

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en breng het water bijna aan de kook.

Stap 8

Snijd het deeg in stukjes van 50 g. Maak een streng van het deeg. Pak de uiteinden en trek ze naar elkaar toe zodat het deeg een ring vormt. Draai de uiteinden om elkaar heen, haal ze naar je toe en druk ze omlaag in een pretzelvorm.

Stap 9

Voeg de baksoda toe aan het water. Houd de pretzel ongeveer 20 seconden in het water, haal hem er met een schuimspaan uit en leg hem op met een bakpapier bedekte bakplaat.

Stap 10

Bestrooi de pretzels met grof zeezout en bak ze in 12-15 minuten goudbruin.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.