Vorige bladzijde
Snel & Gemakkelijk

Quiche met rucola, zongedroogde tomaten en prosciutto

Een smakelijke taart gevuld met rucola, zongedroogde tomaten en prosciutto.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

12

Ingrediënten

8

Stappen

Tijd

50'

Voorbereiding

45'

Koken

95'

Totaal

Ingrediënten

Hoeveel porties?

  • 66,7 gbloem
  • 1 gzout
  • 33,3 gongezouten boter, in blokjes gesneden
  • 13,3 gwarm water
  • 2eieren
  • 20 mlmelk
  • 16,7 mlslagroom
  • 26,7 gprosciutto
  • 6,7 grucola
  • 5,3zongedroogde tomaten
  • 1/6 theelepelzout
  • 1/6 theelepelpeper
  • 133,3 gbloem
  • 2 gzout
  • 66,7 gongezouten boter, in blokjes gesneden
  • 26,7 gwarm water
  • 4eieren
  • 40 mlmelk
  • 33,3 mlslagroom
  • 53,3 gprosciutto
  • 13,3 grucola
  • 10,7zongedroogde tomaten
  • 1/3 theelepelzout
  • 1/3 theelepelpeper
  • 200 gbloem
  • 3 gzout
  • 100 gongezouten boter, in blokjes gesneden
  • 40 gwarm water
  • 6eieren
  • 60 mlmelk
  • 50 mlslagroom
  • 80 gprosciutto
  • 20 grucola
  • 16zongedroogde tomaten
  • 1/2 theelepelzout
  • 1/2 theelepelpeper
Maak het nu
  • Stap 1

    Doe de bloem, het zout en de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 2 minuten. 

  • Stap 2

    Wanneer het mengsel een zanderige textuur heeft, vervang je de platte menghaak door de deeghaak. Voeg geleidelijk het water toe terwijl je op snelheid 2 kneedt. 

  • Stap 3

    Als het deeg halfglad is, kun je het met je handen tot een bal vormen en in plastic folie wikkelen. Leg het ten minste 30 minuten in de koelkast. 

  • Stap 4

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en draai het voortdurend om te voorkomen dat het aan het oppervlak blijft kleven. 

  • Stap 5

    Bekleed een taartvorm van 20 cm met het deeg en knip het overtollige deeg af met een schaar. Bak 10 minuten blind in een op 210 °C voorverwarmde oven. 

  • Stap 6

    Doe de eieren, melk en slagroom in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Mix op snelheid 2 tot alle ingrediënten zijn gemengd. 

  • Stap 7

    Verdeel de prosciutto, rucola en zongedroogde tomaten over de taartbodem. Schenk het eimengsel erover. Breng op smaak met zout en peper.

  • Stap 8

    Bak de quiche 30–35 minuten op 180°C.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 10% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:




Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Quiche met rucola, zongedroogde tomaten en prosciutto

Stap 1

Doe de bloem, het zout en de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 2 minuten. 

Stap 2

Wanneer het mengsel een zanderige textuur heeft, vervang je de platte menghaak door de deeghaak. Voeg geleidelijk het water toe terwijl je op snelheid 2 kneedt. 

Stap 3

Als het deeg halfglad is, kun je het met je handen tot een bal vormen en in plastic folie wikkelen. Leg het ten minste 30 minuten in de koelkast. 

Stap 4

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en draai het voortdurend om te voorkomen dat het aan het oppervlak blijft kleven. 

Stap 5

Bekleed een taartvorm van 20 cm met het deeg en knip het overtollige deeg af met een schaar. Bak 10 minuten blind in een op 210 °C voorverwarmde oven. 

Stap 6

Doe de eieren, melk en slagroom in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Mix op snelheid 2 tot alle ingrediënten zijn gemengd. 

Stap 7

Verdeel de prosciutto, rucola en zongedroogde tomaten over de taartbodem. Schenk het eimengsel erover. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 8

Bak de quiche 30–35 minuten op 180°C.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.