Skip the navigation

Sorbet van mango en basilicum

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
 Import-Recipe - Mango and basil sorbet

Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden30min
Koken5min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
IceCreamMakerIceCreamMaker
FoodStrainerFoodStrainer

Ingrediënten

Serveren

300 g

mangopulp

80 g

suiker

100 ml

water

2 blaadjes

basilicumblaadjes

10 g

eetbare bloemen

Stap voor stap

  1. Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.

  2. Blend de mango en basilicumblaadjes met de KitchenAid Classic 5 Speed Blender tot een fluweelzacht mengsel.

  3. Doe het water en de suiker in een kleine pan. Verwarm totdat de suiker oplost. Haal de pan van het vuur, voeg het mangomengsel toe en laat afkoelen.

  4. Doe het water en de suiker in een kleine pan. Verwarm totdat de suiker oplost. Haal de pan van het vuur, voeg het mangomengsel toe en laat afkoelen.

  5. Zet de keukenrobot op snelheid 1, giet het mengsel in de kom van de roomijsmaker en zet de roerstok 20-30 minuten (afhankelijk van de temperatuur in de kamer) aan.

  6. Haal de kom eraf en verdeel het ijs met een ijsschep over coupes.

  7. Garneer met de eetbare bloemen.

  8. Druppel voor het serveren wat balsamicoglazuur over het ijs.