Skip the navigation

Trifle met lemon curd en aardbei

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Lemon curd strawberry trifle

Duration
Totaal32min
Voorbereiden20min
Koken12min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

2

citroenen zonder waslaagje

100 g

basterdsuiker

50 g

boter

2

hele eieren

1

eidooiers

150 g

biscuitgebak

150 g

aardbeien

10 g

muntblaadjes

Stap voor stap

  1. Was de citroenen, rasp de schil en pers het sap eruit.

  2. Bevestig de mengkom met precisieverwarming en de platte menghaak met flexibele kant aan de keukenrobot en sluit ze aan. Voeg de citroenschil en het sap toe, samen met de suiker en de boter.

  3. Stel de temperatuur in op 82°C en druk op de knop om de verwarming te activeren.

  4. Zet de keukenrobot op snelheid 1 en laat draaien tot alles goed is gemengd.

  5. Klop de eieren en eidooiers lichtjes en voeg ze toe aan het citroenmengsel. Laat 10-12 minuten koken totdat het mengsel romig en dik genoeg is om aan de achterkant van een lepel te blijven plakken.

  6. Snijd terwijl de lemon curd kookt de aardbeien in vieren en het biscuitgebak in kleine blokjes.

  7. Leg het biscuitgebak op de bodem van een coupe, bedek met aardbeien en voeg een lepel lemon curd toe. Herhaal in dezelfde volgorde: een laagje biscuitgebak, aardbeien en lemon curd.

  8. Als alle vier de coupes klaar zijn, kun je ze garneren met wat aardbeien en muntblaadjes.

  9. Maak op dezelfde manier verschillende curds op basis van sinaasappel, mandarijn of limoen.