Skip the navigation

Tulband

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Bundt cake

Deze heerlijke tulband is de ultieme blikvanger en de perfecte traktatie voor elk gezellig samenzijn.

Duration
Totaal1h15
Voorbereiden15min
Koken1h

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

300 g

bloem

200 g

boter, zacht

400 g

basterdsuiker

4

eieren

200 ml

karnemelk

1 theelepel

bakpoeder

1 theelepel

baksoda

1 theelepel

gemalen kaneel

1 eetlepel

roomkaas

1 theelepel

melk

70 g

poedersuiker

Stap voor stap

  1. Doe bloem, bakpoeder, baksoda, gemalen kaneel en een snufje zout in de kom van de mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 1 gedurende 15 seconden.


  2. Doe de boter en suiker in een andere kom. Mix op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Voeg de eieren toe en laat het apparaat nog een minuut draaien.


  3. Voeg geleidelijk de bloem en de karnemelk toe. Mix tot een glad beslag.


  4. Schenk het beslag in een ingevette tulbandbakvorm.


  5. Bak 50 tot 60 minuten op 170 °C.


  6. Meng roomkaas, melk en poedersuiker in een kleine kom tot het mengsel glad is. Schenk het glazuur over de tulband. Garneer met de rozemarijn en verse cranberry's.