Tulband
Deze heerlijke tulband is de ultieme blikvanger en de perfecte traktatie voor elk gezellig samenzijn.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
300 g
bloem
200 g
boter, zacht
400 g
basterdsuiker
4
eieren
200 ml
karnemelk
1 theelepel
bakpoeder
1 theelepel
baksoda
1 theelepel
gemalen kaneel
1 eetlepel
roomkaas
1 theelepel
melk
70 g
poedersuiker
Stap voor stap
Doe bloem, bakpoeder, baksoda, gemalen kaneel en een snufje zout in de kom van de mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 1 gedurende 15 seconden.
Doe de boter en suiker in een andere kom. Mix op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Voeg de eieren toe en laat het apparaat nog een minuut draaien.
Voeg geleidelijk de bloem en de karnemelk toe. Mix tot een glad beslag.
Schenk het beslag in een ingevette tulbandbakvorm.
Bak 50 tot 60 minuten op 170 °C.
Meng roomkaas, melk en poedersuiker in een kleine kom tot het mengsel glad is. Schenk het glazuur over de tulband. Garneer met de rozemarijn en verse cranberry's.