Skip the navigation

Yoghurt honingijs met geroosterde amandelen

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Yogurt and honey ice cream with roasted almonds

Duration
Totaal30min
Voorbereiden30min

Hulpmiddelen

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

60 g

poedersuiker

250 g

yoghurt

60 ml

melk

60 ml

room

25 g

honing

1 eetlepel

johannesbroodpitmeel

5 g

geroosterde geschaafde amandelen

Stap voor stap

  1. Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.

  2. Bevestig de kom en de garde aan de keukenrobot. Doe er de yoghurt, suiker, melk, room en honing in. Klop 3-4 minuten op snelheid 4 tot alles goed gemengd is.

  3. Verwijder de kom, bevestig de roomijsmaker en sluit de roerstok aan.

  4. Zet de keukenrobot op snelheid 1, giet het mengsel in de kom van de roomijsmaker en zet de roerstok 20-30 minuten (afhankelijk van de temperatuur in de kamer) aan.

  5. Haal de kom eraf en verdeel het ijs met een ijsschep over coupes.

  6. Garneer met de amandelen en extra honing en serveer direct.

  7. Voeg 2 eetlepels rozijnen en fijngeraspte sinaasappelschil toe aan het mengsel.