Skip the navigation

De beste zelfgemaakte pizzadeeg

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Homemade pizza dough

Duration
Totaal11h50
Voorbereiden11h50

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

800 g

tarwebloem

200 g

semola van durumtarwe

1 eetlepels

zeezout

14 g

gist

snufje

rietsuiker

650 ml

Water

Stap voor stap

  1. Doe eerst 800 gram tarwebloem in de kom en voeg 200 gram semola van durumtarwe voor een meer authentieke smaak en textuur, 1 eetlepel zeezout, 14 gram gist en een snufje rietsuiker toe. Zet vervolgens 130 tot 260 gram bloem apart. Bevestig de PowerKnead™ spiraalvormige kneedhaak, zet de kom omhoog en kies snelheid 2. Meng de ingrediënten ongeveer 15 seconden en voeg daarna met het schenkschild geleidelijk 650 ml water en de rest van de bloem toe. Roer ongeveer 4 minuten tot het deeg niet meer aan de kom plakt en glad en elastisch is. Breng de kom omlaag en haal het deeg eruit. Als je 12-16 gasten verwacht, herhaal je het proces. Anders doe je de kom in de vaatwasser, zodat je 's avonds met trots je keukenhulpje kunt laten zien!

  2. Bestrooi de buitenkant van het deeg met bloem, bedek het met plastic folie en laat het ongeveer 8 uur onder een doek rusten bij kamertemperatuur. Zo kun je het deeg eenvoudig gelijkmatig uitrollen. Verdeel het deeg in zoveel ballen als het aantal pizza's dat je wilt maken en laat het nog 3-4 uur rusten. Maak ongeveer 15-30 minuten voor het bakken de bodem voor de pizza's. Neem een deegbal, bestrooi die met een beetje bloem en rol hem uit in een cirkel van een halve centimeter dik en met een diameter van ongeveer 10 centimeter, zodat de pizza ook bij de laatste hap nog warm is. Als je de bodems klaar hebt, verwarm je de oven voor op 250°C en doe je er de gewenste toppings op. Bak 7-10 minuten onder in de oven tot de korst goudbruin en knapperig is.

  3. Probeer eens ongebruikelijke combinaties van toppings, zoals zoete bacon met tijm, kaas en rucola met citroen, bacon, mozzarella, rode paprika en tomaten, mozzarella, pompoen, selderij, snijbiet, uien, puntarelle en Taleggio-kaas, andijvie, olijven, ansjovis en kappertjes, mozzarella, tonijnfilet en Tropea-uien, kikkererwten, rode tonijn en pesto.