Vorige bladzijde
Snel & Gemakkelijk

Zelfgemaakte rode currypasta

Vergeet curry uit de winkel, want deze geurige rode currypasta kun je zelf thuis maken.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

11

Ingrediënten

8

Stappen

Tijd

20'

Voorbereiding

20'

Totaal

Ingrediënten

Hoeveel porties?

  • 1 theelepelkomijnzaadjes
  • 1 theelepelkorianderzaadjes
  • 1.5sjalotten
  • 2knoflook
  • 2rode chilipepers
  • 2 cmverse gember
  • 1limoenen
  • 1,5stengels citroengras
  • 1 theelepelpaprikapoeder
  • 1 theelepelzout
  • 1/2 eetlepelverse koriander
  • 2 theelepelskomijnzaadjes
  • 2 theelepelskorianderzaadjes
  • 3sjalotten
  • 4knoflook
  • 4rode chilipepers
  • 4 cmverse gember
  • 2limoenen
  • 3stengels citroengras
  • 2 theelepelspaprikapoeder
  • 2 theelepelszout
  • 1 eetlepelverse koriander
  • 3 theelepelskomijnzaadjes
  • 3 theelepelskorianderzaadjes
  • 4.5sjalotten
  • 6knoflook
  • 6rode chilipepers
  • 6 cmverse gember
  • 3limoenen
  • 4,5stengels citroengras
  • 3 theelepelspaprikapoeder
  • 3 theelepelszout
  • 1,5 eetlepelverse koriander
Maak het nu
  • Stap 1

    Doe de komijn- en korianderzaadjes in een vijzel en vermaal ze een klein beetje. Doe ze in de foodprocessor.

  • Stap 2

    Pel de sjalotten en snijd ze in vieren. Doe ze in de foodprocessor.

  • Stap 3

    Pel de knoflook en hak de teentjes in grove stukken. Doe ze in de foodprocessor.

  • Stap 4

    Snijd de chilipepers in tweeën en verwijder de zaden. Doe ze in de foodprocessor.

  • Stap 5

    Voeg de geraspte gember en limoenschil toe. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de foodprocessor.

  • Stap 6

    Voeg citroengras, paprikapoeder, zout en verse koriander toe.

  • Stap 7

    Meng alles op stand 2 van de foodprocessor tot een grove pasta ontstaat. Schraap zo nodig langs de zijkanten naar beneden.

  • Tip

    Je kunt wat olie toevoegen om de pasta romiger te maken. Je kunt de pasta maximaal 10 dagen in de koelkast bewaren.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Zelfgemaakte rode currypasta

Stap 1

Doe de komijn- en korianderzaadjes in een vijzel en vermaal ze een klein beetje. Doe ze in de foodprocessor.

Stap 2

Pel de sjalotten en snijd ze in vieren. Doe ze in de foodprocessor.

Stap 3

Pel de knoflook en hak de teentjes in grove stukken. Doe ze in de foodprocessor.

Stap 4

Snijd de chilipepers in tweeën en verwijder de zaden. Doe ze in de foodprocessor.

Stap 5

Voeg de geraspte gember en limoenschil toe. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de foodprocessor.

Stap 6

Voeg citroengras, paprikapoeder, zout en verse koriander toe.

Stap 7

Meng alles op stand 2 van de foodprocessor tot een grove pasta ontstaat. Schraap zo nodig langs de zijkanten naar beneden.

Tip

Je kunt wat olie toevoegen om de pasta romiger te maken. Je kunt de pasta maximaal 10 dagen in de koelkast bewaren.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.