Skip the navigation

Zelfgemaakte rode currypasta

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Homemade red curry paste

Vergeet curry uit de winkel, want deze geurige rode currypasta kun je zelf thuis maken.

Duration
Totaal20min
Voorbereiden20min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

1 theelepel

komijnzaadjes

1 theelepel

korianderzaadjes

1,5

sjalotten

2

knoflook

2

rode chilipepers

2 cm

verse gember

1

limoenen

1,5

stengels citroengras

1 theelepel

paprikapoeder

1 theelepel

zout

1/2 eetlepel

verse koriander

Stap voor stap

  1. Doe de komijn- en korianderzaadjes in een vijzel en vermaal ze een klein beetje. Doe ze in de foodprocessor.


  2. Pel de sjalotten en snijd ze in vieren. Doe ze in de foodprocessor.


  3. Pel de knoflook en hak de teentjes in grove stukken. Doe ze in de foodprocessor.


  4. Snijd de chilipepers in tweeën en verwijder de zaden. Doe ze in de foodprocessor.


  5. Voeg de geraspte gember en limoenschil toe. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de foodprocessor.


  6. Voeg citroengras, paprikapoeder, zout en verse koriander toe.


  7. Meng alles op stand 2 van de foodprocessor tot een grove pasta ontstaat. Schraap zo nodig langs de zijkanten naar beneden.


  8. Je kunt wat olie toevoegen om de pasta romiger te maken. Je kunt de pasta maximaal 10 dagen in de koelkast bewaren.