Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Welke mixer past bij me?

Gezien de uitgebreide keuze aan prachtige mixers, is het begrijpelijk als je niet direct weet welke voor jou het meest geschikt is. We helpen je graag bij je keuze, met informatie en gedetailleerd advies...

KitchenAid maakt staande mixers in twee stijlen, een heel palet aan kleuren en in grootten variërend van 3 L tot 6,9 L capaciteit in diverse prijsklassen. Drie staande mixers

Hoe beslis je, met zoveel modellen om uit te kiezen, welke het meest geschikt is voor jou? Dit is onze richtlijn:

Wat hebben alle staande mixers gemeen?

 • Hetzelfde originele 'planetaire kneedsysteem' waarmee je snel en efficiënt kunt mixen, ongeacht het formaat mixer.
 • Voldoende vermogen om de inhoud van de mengkom goed te kunnen verwerken.
 • Meegeleverd worden minimaal een mengkom, kneedhaak, draadgarde en platte menghaak — bij sommige modellen worden extra accessoires meegeleverd.

Het verschil tussen mixers met kantelbare kop en mixers met in hoogte verstelbare kom

Modellen met kantelbare kop

Mixer met kantelbare kop Bij dit type mixer kun je de kop omhoog en naar achteren kantelen, zodat je goed bij de mengkom kunt komen, die bevestigd is op de basis (in de basis is geschroefd).

Kleine-middelgrote capaciteit: 3,3 L, 4,3 L en 4,8 L.

 • Bij het type mixer met kantelbare kop kun je snel en gemakkelijk bij de menghaak komen. Je kantelt de kop gewoon achterover en neemt de menghaak of garde eruit. De kop is vastgeklikt wanneer je mixt.
 • Dit type mixer is ook iets minder hoog, wat iets is om rekening mee te houden als je keukenkastjes laag hangen.
 • Sommige mensen vinden het fijner om de kop naar achteren te kunnen kantelen, zodat ze snel en gemakkelijk bij de menghaak kunnen komen.

Modellen met in de hoogte verstelbare kom

Mixer met in hoogte verstelbare kom Bij dit type mixer rust de kom stevig op de komhouders (de 'armen' van de mixer) en kan de kom in hoogte worden versteld met een hendel. De kop van de mixer blijft stationair, wat een robuuste, solide mixervaring oplevert.

Middelgroot-grote capaciteit: 4,8 L of 6,9 L.

 • Bij meerdere modellen met een in de hoogte verstelbare kom wordt een PowerKnead spiraalvormige kneedhaak meegeleverd. Dit is een iets afwijkend type.
 • De mixer met een in hoogte verstelbare kom heeft een professionele uitstraling doordat hij meestal de voorkeur geniet bij veelvuldig gebruik met zware belasting.
 • Je kunt kiezen uit veel modellen.
 • Sommige mensen kiezen voor de mixer met in hoogte verstelbare kom omdat zij de professionele uitstraling waarderen.

Tip: Als je gewend bent aan een mixer met kantelbare kop, vind je het misschien lastiger om de haak/garde en mengkom te verwijderen van een mixer met een in hoogte verstelbare kom. Soms helpt het bij je keuze om een winkel te bezoeken en daar de kom en de haak/garde in de machine te bevestigen, om te kijken welk type mixer jou het beste bevalt.

De minimixer voor kleine keukens

Als je over weinig ruimte beschikt, is de mixer met kantelbare kop 3,3 L een goede keuze.

Deze heeft evenveel vermogen als de grotere staande mixers met kantelbare kop, maar is 20% kleiner en 25% lichter.

Stel jezelf deze vragen

Heb je een mixer nodig met grote capaciteit?

 • Maak je regelmatig dubbele of driedubbele hoeveelheden?
 • Heb je een groot gezin?
 • Bak je vaak brood?
 • Je kunt brooddeeg maken in staande mixers van elke grootte, maar als je grote hoeveelheden maakt, geef je misschien de voorkeur aan een model met een PowerKnead spiraalvormige kneedhaak. Bepaalde modellen staande mixers met een in hoogte verstelbare kom beschikken over zo'n haak.

Als het antwoord op een van deze vragen 'ja' is, dan geef je waarschijnlijk de voorkeur aan een mixer met in hoogte verstelbare kom, want deze kan grotere hoeveelheden verwerken.

Is de kleur belangrijk voor je?

Mixers in alle kleuren

 • Zie je een een voedselmixer als een stijlvolle blikvanger in je keuken? KitchenAid biedt mixers in meer dan 50 kleuren en afwerkingen.
 • Zou je de mixer willen laten graveren, of als gegraveerd cadeau willen aanbieden aan iemand anders?
 • Vind je het belangrijk dat de mixer past bij jouw persoonlijkheid, interieur of andere keukenapparatuur? Niet alle modellen zijn in elke kleur leverbaar.

Als het antwoord op een van deze vragen 'ja' is, geef je waarschijnlijk de voorkeur aan een mixer met een kantelbare kop, want hiervoor zijn meer kleurvarianten en optionele accessoires beschikbaar. De mixer met kantelbare kop 4,8 L - Artisan Premium (5KSM185PS) en de Mixer met kantelbare kop 4,8 L - Artisan met extra accessoires (5KSM175PS) zijn verkrijgbaar in de meeste kleuren en kunnen desgewenst worden gepersonaliseerd.

Hoeveel ruimte heb je?

 • De kleinste mixer is de 3,3 L mixer met kantelbare kop (5KSM3311X), die 25% lichter en 20% kleiner is dan de standaardformaat mixer.
 • Modellen met een kantelbare kop zijn iets korter (7,62 cm korter) dan mixers met een in hoogte verstelbare kom, wat een belangrijk verschil kan uitmaken als de wandkastjes in je keuken laag hangen.
 • Totale hoogte van een mixer met kantelbare kop: 35,56 cm
 • Totale hoogte van mixer met een in hoogte verstelbare kom: varieert van 41,1 tot 41,9 cm.

Was je de kloppers het liefst af in de vaatwasmachine?

Kloppers in twee stijlen K5ABB Kloppers in twee stijlen K45B

 • Alle accessoires van 100% roestvrij staal kun je in de vaatwasmachine afwassen, gaan lang mee en hebben garantie.
 • Bij sommige modellen wordt een platte menghaak met witte antikleefcoating meegeleverd. Deze kan ook in de vaatwasmachine worden gereinigd.
 • Standaard draadgardes hebben een aluminium kop en mogen dus NIET in de vaatwasmachine. Je moet ze met de hand afwassen in een sopje en daarna onmiddellijk met een theedoek afdrogen.
 • Je kunt in de productinformatie op onze website ter controle opzoeken van welke materialen onze accessoires precies gemaakt zijn.

TIP: KitchenAid verkoopt vervangende kloppers en menghaken met en zonder coating voor de meeste mixers, dus je kunt een alternatieve optie aanschaffen als je wilt. Shop hier accessoires.

Heb je het liefst een handgreep op de kom?

KitchenAid maakt mengkommen van glas, keramiek en roestvrij staal in diverse formaten en met meerdere handgreepopties:

 • Sommige modellen worden geleverd met een kom zonder handgreep.
 • Andere hebben een platte handgreep in de vorm van een 'riem'.
 • Andere hebben een comfortabele, ergonomische handgreep.
 • Professionele kommen in de zware uitvoering voor de mixers met een in de hoogte verstelbare kom hebben een handgreep waardoor ze kunnen worden gestapeld en handig worden opgeborgen.

TIP: Je hebt altijd de mogelijkheid om een andere kom in een ander materiaal en andere stijl erbij te kopen, ongeacht welke kom er bij de mixer is meegeleverd. Shop kommen hier.

Welk type mengkom heeft jouw voorkeur?

 • Als je houdt van transparante glazen kommen met metingsmarkeringen, kun je er een kopen voor alle modellen met kantelbare kop en voor bepaalde modellen met in de hoogte verstelbare kom.
 • Onze keramische kommen hebben een tijdloze allure en zijn verkrijgbaar in prachtige kleuren. Ze zijn bestand tegen koude en hete temperaturen. Hierdoor zijn ze geschikt voor de magnetron, oven en vriezer. Opmerking: ze passen alleen op mixers met een kantelbare kop van 4,3 en 4,8 L.
 • Behalve voor de standaard roestvrijstalen kommen, kun je ook kiezen voor een mengkom in verschillende stijlopties, van gehamerd tot geblokt staal, of zelfs met een koperen afwerking. Deze speciale roestvrijstalen kommen zijn alleen geschikt voor mixers met een kantelbare kop van 4,3 en 4,8 L.

TIP: Het is altijd fijn om een reservekom bij de hand te hebben als je aan het bakken bent, aangezien je voor de meeste recepten met meerdere bakken moet werken. Shop kommen hier.

Heb je behoefte aan een schenkschild (spatschild)?

 • Sommige modellen worden geleverd met een schenkschild, waardoor ze twee functies hebben: je kunt er ingrediënten mee toevoegen en het voorkomt spatten.
 • KitchenAid verkoopt schenkschilden voor bijna elk model. Shop hier accessoires voor mixers.

OPMERKING: Het schenkschild wordt op de kom geplaatst en is niet compatibel met glazen kommen, keramische kommen of roestvrijstalen kommen met textuur (gehamerd of geblokt).

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.