Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?
Veelgestelde vragen>Collectie keukenrobots>Keukenrobots>Problemen met je keukenrobot oplossen> De menghaak zit vast aan de keukenrobot, wat moet ik doen?

De menghaak zit vast aan de keukenrobot, wat moet ik doen?

Zit de kneedhaak, draadgarde of (platte) menghaak vast aan je KitchenAid keukenrobot? Geen zorgen. Met deze tips kun je het mixerhulpstuk verwijderen...

Dit moet je doen als een hulpstuk (kneedhaak, garde of menghaak, ook wel platte menghaak) vastzit op de as van de menghaak van je keukenrobot.

Zit er voedsel vast in de opening?

Er kunnen zich voedseldeeltjes ophopen in de opening van de menghaak, die aan de as van menghaak gaan plakken. Dit maakt het moeilijk om de menghaak te verwijderen of om hem op de as van de menghaak te plaatsen. Wanneer je de menghaak in de vaatwasser doet, zorg er dan voor dat je hem naar beneden richt. Zo kunnen voedseldeeltjes niet in de opening gaan zitten.

Bewaar de menghaak niet op je keukenrobot als je hem niet gebruikt, omdat ingrediënten dan in de opening kunnen gaan zitten en uitharden. Hierdoor kan de menghaak ook moeilijk te verwijderen worden.

Maar als de menghaak al vastzit, kun je de volgende oplossingen uitproberen.

Tips om een vastzittende menghaak te verwijderen

Er zijn een paar foefjes voor het verwijderen van een vastzittende menghaak.

Gebruik een warm kompres:

  1. Leg een natte, warme handdoek 10 minuten lang om de as van de menghaak heen.
  2. Warm hem na deze 10 minuten weer op, leg hem weer terug en laat hem nog 1-2 minuten eromheen zitten. Het aluminium zal opwarmen, waardoor het gaat uitzetten. Probeer hierna de menghaak los te wrikken en te verwijderen.

Minerale olie

Als de menghaak niet los komt met het warme kompres, probeer dan een kleine hoeveelheid minerale olie aan te brengen op de as van de menghaak, boven de menghaak en in de opening van de menghaak. Laat de olie enkele minuten op de as van de menghaak intrekken en verwijder dan de menghaak. Wanneer je geen minerale olie hebt, kun je in plaats daarvan een plantaardige oliespray gebruiken. Als je plantaardige olie gebruikt, zorg er dan voor dat je de as van de menghaak grondig schoonmaakt nadat de menghaak is verwijderd. Plantaardige olie kan na verloop van tijd namelijk erg plakkerig worden.

Na het verwijderen van de menghaak

Zodra je de menghaak verwijderd hebt, week hem dan in een warm sopje en maak de menghaakopening grondig schoon. Verwijder ophoping van voedseldeeltjes of oxidatieresten met een houten satéprikker. Eventueel kun je ook een klein beetje minerale olie aanbrengen op de opening voor de menghaak voordat je hem weer op de as van de menghaak zet.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.