Auberginedip
Deze auberginedip is eenvoudig maar superlekker en kan op toast worden gesmeerd of worden geserveerd als een partydip.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1
aubergine
1,5 eetlepel
olijfolie
25 g
walnoten
30 g
tahini
15 ml
citroensap
30 g
yoghurt
1/3 theelepel
zout
1/3 theelepel
komijn
1/2 theelepel
peterselie
Stap voor stap
Snijd de aubergines in de lengte doormidden en bestrijk de gesneden zijden licht met olijfolie.
Leg ze op een bakplaat en rooster ze 25 minuten gaar op 200 °C.
Schep het vruchtvlees van de aubergine in de foodprocessor.
Voeg walnoten, tahini, vers citroensap, yoghurt, zout en komijn toe. Meng 30 seconden op snelheid 2 tot een glad mengsel.
Maak af met wat olijfolie en verse peterselie.
Serveer met crackers of als een spread op toast.