Skip the navigation

Auberginedip

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Eggplant dip

Deze auberginedip is eenvoudig maar superlekker en kan op toast worden gesmeerd of worden geserveerd als een partydip.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden15min
Koken25min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

1

aubergine

1,5 eetlepel

olijfolie

25 g

walnoten

30 g

tahini

15 ml

citroensap

30 g

yoghurt

1/3 theelepel

zout

1/3 theelepel

komijn

1/2 theelepel

peterselie

Stap voor stap

  1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en bestrijk de gesneden zijden licht met olijfolie.


  2. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 25 minuten gaar op 200 °C.


  3. Schep het vruchtvlees van de aubergine in de foodprocessor.


  4. Voeg walnoten, tahini, vers citroensap, yoghurt, zout en komijn toe. Meng 30 seconden op snelheid 2 tot een glad mengsel.


  5. Maak af met wat olijfolie en verse peterselie.


  6. Serveer met crackers of als een spread op toast.