Skip the navigation

Biscotti met gedroogde kersen pistachenoten en szechuanpeper

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Dried cherry, pistachio and szechuan biscotti

Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en szechuanpeper 15 seconden in de mengkom met de platte menghaak op stand 2.

Duration
Totaal55min
Voorbereiden10min
Koken45min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

300 g

bloem

1 ½ tl

bakpoeder

150 g

suiker

1 tl

gemalen szechuanpeper

3

eieren

75 g

gedroogde kersen

75 g

gedopte pistachenoten

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en szechuanpeper 15 seconden in de mengkom met de platte menghaak op stand 2.


  2. Plaats de kneedhaak en kneed de eieren onder de bloem op stand 4 tot het deeg een bal vormt. Voeg de kersen en pistachenoten toe en blijf kneden op stand 2 tot het deeg loskomt van de kom. Verdeel het deeg in twee gelijke porties.


  3. Maak van elke portie op een licht bebloemd werkvlak een rol van 4 à 5 cm diameter. Leg de rollen op een ingevette bakplaat en bak 20 à 25 minuten tot ze goudbruin kleuren langs de randen. Haal de rollen uit de oven en laat 10 minuten opstijven. Snij in plakjes van 1 cm en leg deze op de bakplaat. Bak nog 10 minuten en laat de biscotti afkoelen op een rooster.