Skip the navigation

Cappuccino

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
cappuccino_wallpaper_vip_header_image.jpg

Deze romige, traditionele koffie heeft een sterke espressosmaak en een luxueuze textuur. het belangrijkste onderdeel is het opschuimen van het schuim tot fluweelzachte perfectie!

Duration
Totaal5min
Voorbereiden5min

Hulpmiddelen

CoffeeMachineCoffeeMachine

Ingrediënten

Serveren

125 ml

melk

25 ml (1 shot)

espresso

cacao of kaneelpoeder

suiker

Stap voor stap

  1. Een cappuccino bestaat uit espresso, gestoomde melk en melkschuim bovenop.

  2. Schuim de melk op in een 'microschuim' dat bijna het dubbele volume van de oorspronkelijke melk bevat, met behulp van het stoompijpje.

  3. Bereid de espresso-shot in je favoriete cappuccinokop.

  4. Giet de opgeschuimde melk in het midden van de espresso-shot.

  5. Voeg naar smaak een beetje cacao of kaneelpoeder toe en serveer.

  6. Gebruik havermelk voor een zuivelvrij alternatief.