Vorige bladzijde

De perfecte manhattan kaastaart

Met deze eenvoudige maar overheerlijke romige kaastaart zal je ongetwijfeld scoren op eender welk etentje. Je kunt het serveren met verschillede vruchtencompotes.

Begin met koken

Details

14

Ingrediënten

5

Stappen

Tijd

20'

Voorbereiding

0'

Koken

20'

Totaal

Ingrediënten

  • -voor de bodem
  • 75 gongezouten boter, plus wat extra voor het invetten
  • 300 gvolkorenkoekjes, verkruimeld
  • -voor de vulling
  • 1 kgverse kaas (hoe droger hoe beter)
  • 250 ggoudkleurige basterdsuiker
  • 3 tlgewone bloem
  • 1 tlvanille-extract
  • 3grote eieren
  • 300 mlzure room
  • 1citroen, fijngeraspte zeste en het sap
  • 150 mlzure room
  • 1 elgoudkleurige basterdsuiker
  • -goudkleurig poedersuiker voor de decoratie
Maak het nu
  • Stap 1

    Verwarm de KitchenAid Twelix Artisan oven voor op 180°C (160°C bij een heteluchtoven). Vet de bodem en zijkanten van een springvorm met een diameter van 23 cm in en leg er vervolgens een vel bakpapier in.

  • Stap 2

    Voor de bodemkorst, smelt de boter in een middelgrote pan en roer deze vervolgens onder de koekjeskruimels. Druk het mengsel aan op de bodem van de ingevette bakvorm en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster terwijl je de vulling klaarmaakt.

  • Stap 3

    Voor de vulling, verhoog de oventemperatuur naar 220°C (200°C bij heteluchtoven). Klop de roomkaas in de Artisan mixer/keukenrobot met het menghulpstuk ongeveer 2 minuten tot deze romig is, voeg vervolgens geleidelijk de suiker toe, gevolgd door de bloem. Doe er daarna het vanille-extract, de citroenzeste en het citroensap bij, en klop er vervolgens een ei per keer onder. Roer er de zure room onder tot alles goed gemengd is. Het beslag moet glad, licht en enigszins luchtig zijn.

  • Stap 4

    Giet de vulling in de ingevette bakvorm. De bovenkant moet zo glad mogelijk zijn. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur naar 140°C (120°C bij heteluchtoven) en bak nog eens 25 minuten. Als je zacht met de vorm schudt, moet de vulling licht wiebelen. Schakel de oven uit. Laat de kaastaart 2 uur in een gesloten oven afkoelen . De kaastaart kan een beetje barsten tijdens het afkoelen.

  • Stap 5

    Voor het glazuur, combineer de zure room met de basterdsuiker. Bestrijk er de koude kaastaart mee tot aan de randen en zet een nacht in de koelkast. Strooi er poedersuiker over alvorens op te dienen.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

De perfecte manhattan kaastaart

Stap 1

Verwarm de KitchenAid Twelix Artisan oven voor op 180°C (160°C bij een heteluchtoven). Vet de bodem en zijkanten van een springvorm met een diameter van 23 cm in en leg er vervolgens een vel bakpapier in.

Stap 2

Voor de bodemkorst, smelt de boter in een middelgrote pan en roer deze vervolgens onder de koekjeskruimels. Druk het mengsel aan op de bodem van de ingevette bakvorm en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster terwijl je de vulling klaarmaakt.

Stap 3

Voor de vulling, verhoog de oventemperatuur naar 220°C (200°C bij heteluchtoven). Klop de roomkaas in de Artisan mixer/keukenrobot met het menghulpstuk ongeveer 2 minuten tot deze romig is, voeg vervolgens geleidelijk de suiker toe, gevolgd door de bloem. Doe er daarna het vanille-extract, de citroenzeste en het citroensap bij, en klop er vervolgens een ei per keer onder. Roer er de zure room onder tot alles goed gemengd is. Het beslag moet glad, licht en enigszins luchtig zijn.

Stap 4

Giet de vulling in de ingevette bakvorm. De bovenkant moet zo glad mogelijk zijn. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur naar 140°C (120°C bij heteluchtoven) en bak nog eens 25 minuten. Als je zacht met de vorm schudt, moet de vulling licht wiebelen. Schakel de oven uit. Laat de kaastaart 2 uur in een gesloten oven afkoelen . De kaastaart kan een beetje barsten tijdens het afkoelen.

Stap 5

Voor het glazuur, combineer de zure room met de basterdsuiker. Bestrijk er de koude kaastaart mee tot aan de randen en zet een nacht in de koelkast. Strooi er poedersuiker over alvorens op te dienen.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.