Skip the navigation

Frisse hummus met geroosterde bieten

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Zesty Roasted Beet Hummus

Vier onze kleur van het jaar met deze overheerlijke bietenhummus!.

Duration
Totaal20min
Voorbereiden20min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

150 g

biet, geschild en in blokjes gesneden

440 g

borlottibonen, uitgelekt en afgespoeld

1

sap van 1 citroen

1/2

rasp van een citroen

2

knoflookteentjes

5 g

zout

30 g

tahini

1 tbsp

olive oil

geroosterde sesamzaadjes

zoutvlokken

citroenrasp

fijngehakte peterselie

Stap voor stap

  1. Doe de voorbereide bieten in een pan en voeg zoveel water toe dat ze net onder water staan. Breng aan de kook, zet het vuur op de middelste stand en laat twintig minuten koken of totdat je er met een vork in kunt prikken. Giet af, maar bewaar daarbij 60 ml van het kookvocht. Zet de bieten apart en laat ze afkoelen.

  2. Doe alle ingrediënten en twee eetlepels van het achtergehouden kookvocht in de KitchenAid blender en meng op snelheid 2 tot een redelijk glad mengsel. (Voeg wat meer kookvocht van de bieten toe als het mengsel te dik is.) Doe alles in een serveerschaal en garneer met sesamzaad, wat olijfolie, vlokken zout en citroenrasp.

  3. Je krijgt een grovere versie van deze hummus als je de deeghaak aan de KitchenAid mixer/keukenrobot bevestigt. Vervang de blender door de mixer en volg dezelfde aanwijzingen.