Vorige bladzijde

Frisse hummus met geroosterde bieten

Vier onze kleur van het jaar met deze overheerlijke bietenhummus!.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

13

Ingrediënten

3

Stappen

Tijd

20'

Voorbereiding

20'

Totaal

Ingrediënten

  • 1 middelgrote (144 g)biet, geschild en in blokjes gesneden
  • 440 gborlottibonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1sap van 1 citroen
  • 1rasp van een ½ citroen
  • 2 (14 g)knoflookteentjes
  • 1 theelepel (5 g)zout
  • 2 eetlepels (30 g)tahini
  • 1 eetlepel (15 ml)olijfolie
  • -als garnering:
  • -geroosterde sesamzaadjes
  • -zoutvlokken
  • -citroenrasp
  • -fijngehakte peterselie
Maak het nu
  • Stap 1

    Doe de voorbereide bieten in een pan en voeg zoveel water toe dat ze net onder water staan. Breng aan de kook, zet het vuur op de middelste stand en laat twintig minuten koken of totdat je er met een vork in kunt prikken. Giet af, maar bewaar daarbij 60 ml van het kookvocht. Zet de bieten apart en laat ze afkoelen.

  • Stap 2

    Doe alle ingrediënten en twee eetlepels van het achtergehouden kookvocht in de KitchenAid blender en meng op snelheid 2 tot een redelijk glad mengsel. (Voeg wat meer kookvocht van de bieten toe als het mengsel te dik is.) Doe alles in een serveerschaal en garneer met sesamzaad, wat olijfolie, vlokken zout en citroenrasp.

  • OPMERKINGEN VAN DE CHEF:

    Je krijgt een grovere versie van deze hummus als je de deeghaak aan de KitchenAid mixer/keukenrobot bevestigt. Vervang de blender door de mixer en volg dezelfde aanwijzingen.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Frisse hummus met geroosterde bieten

Stap 1

Doe de voorbereide bieten in een pan en voeg zoveel water toe dat ze net onder water staan. Breng aan de kook, zet het vuur op de middelste stand en laat twintig minuten koken of totdat je er met een vork in kunt prikken. Giet af, maar bewaar daarbij 60 ml van het kookvocht. Zet de bieten apart en laat ze afkoelen.

Stap 2

Doe alle ingrediënten en twee eetlepels van het achtergehouden kookvocht in de KitchenAid blender en meng op snelheid 2 tot een redelijk glad mengsel. (Voeg wat meer kookvocht van de bieten toe als het mengsel te dik is.) Doe alles in een serveerschaal en garneer met sesamzaad, wat olijfolie, vlokken zout en citroenrasp.

OPMERKINGEN VAN DE CHEF:

Je krijgt een grovere versie van deze hummus als je de deeghaak aan de KitchenAid mixer/keukenrobot bevestigt. Vervang de blender door de mixer en volg dezelfde aanwijzingen.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.