Het perfecte flensje
Een feilloos recept voor de beste flensjes, elke keer weer!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
250 ml
melk
1
eieren
1,5 eetlepel
boter
35 g
basterdsuiker
75 g
patentbloem
1/2 theelepel
vanille-extract
Stap voor stap
Plaats de draadgarde op de mixer/keukenrobot.
Meng de melk, eieren, gesmolten boter, suiker, bloem en vanille-extract in de mengkom van de mixer/keukenrobot.
Zet de snelheidshendel op 4 en mix ongeveer 40 seconden.
Doe een kwart theelepel boter in een lage koekenpan met antiaanbaklaag.
Giet ongeveer 3/4 lepel beslag in de pan en draai de pan onmiddellijk schuin rond om een gelijkmatige cirkel te vormen.
Kook ongeveer 1-2 minuten op middelhoog vuur totdat de randen van het flensje bruin worden. Draai het flensje voorzichtig in één keer om en bak nog 1 minuut. Herhaal dit totdat al het beslag is gebruikt.
Serveer met geklopte mascarpone en warme frambozen.