Koolsla
Heerlijke salade met koolsla en zelfgemaakte mayonaise.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
450 g
witte kool
2
wortels
3
eidooiers
1 eetlepel
mosterd
210 ml
zonnebloemolie
3 theelepels
azijn
1 theelepel
zout
1 theelepel
peper
120 g
yoghurt
Stap voor stap
Doe de mosterd, azijn en eidooiers in de foodprocessor. Begin met mengen op snelheid 2.
Voeg tijdens het mengen langzaam de olie toe totdat het mengsel dikker wordt.
Voeg zodra het mengsel de juiste dikte heeft naar smaak zout en peper toe en meng nog eens 10 seconden op snelheid 1.
Schrap de wortels en snijd ze in grote stukken. Snijd de kool in grote stukken.
Plaats de omkeerbare snij-/raspschijf (raspzijde) en rasp de wortels en de kool op snelheid 2.
Doe de groenten in een kom. Voeg twee eetlepels mayonaise en yoghurt toe en meng goed.