Vorige bladzijde

Koude erwtensoep met hazelnoten

Voor dit verfrissende en smaakvolle voorgerecht dat geïnspireerd is op een recept van de broers Pourcel, is het erg belangrijk voor de onovertroffen smaak dat je verse erwten uit de tuin gebruikt. Voor de garnituur en knapperigheid, heb ik wat jonge erwtenscheutjes, schilfers van geroosterde hazelnoten en natuurlijk heerlijke hazelnootolie van Moulin de Chanaz gebruikt.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

8

Ingrediënten

9

Stappen

Tijd

15'

Voorbereiding

0'

Koken

15'

Totaal

Ingrediënten

  • 1 kgverse erwten, ongeveer 300 g gedopt
  • ½ lkippenbouillon, indien mogelijk zelfgemaakt
  • Een bosjebieslook
  • 5 clhazelnootolie
  • 10 clslagroom
  • naar smaakpeper
  • naar smaaktabasco
  • Een handvolgeroosterde hazelnoten, grof gehakt
Maak het nu
  • Stap 1

    Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.

  • Stap 2

    Doe de erwten in de beker van de KitchenAid Artisan blender met ½ l zelfgemaakte kippenbouillon en de gehakte bieslook. Blend alles fijn. Voeg 5 cl hazelnootolie toe, vervolgens de peper, Tabasco en 10 cl lichte room. Blend opnieuw en zeef indien nodig. Zet in de koelkast. Vooraleer op te dienen, druppel er wat hazelnootolie in, strooi er wat schilfers van geroosterde hazelnoten over en garneer met een paar verse erwtenscheuten.

  • Stap 3

    Tip: Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

  • Stap 4

    Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

  • Stap 5

    Vervang zelfgemaakte kippenbouillon door ½ l water en 2 biologische bouillonblokjes.

  • Stap 6

    Gebruik andere kruiden, zoals munt, koriander, enz.

  • Stap 7

    Bewaar een aantal volledig erwten en voeg ze toe als garnituur voor wat extra knapperigheid.

  • Stap 8

    Gebruik hazelnoten met het IGP-keurmerk, bij voorkeur hazelnoten uit Piemonte.

  • Stap 9

    De scheuten zijn verkrijgbaar in biowinkels en kunnen worden weglaten. Je kan de erwtenscheuten vervangen door andere scheutvariëteiten.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Koude erwtensoep met hazelnoten

Stap 1

Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.

Stap 2

Doe de erwten in de beker van de KitchenAid Artisan blender met ½ l zelfgemaakte kippenbouillon en de gehakte bieslook. Blend alles fijn. Voeg 5 cl hazelnootolie toe, vervolgens de peper, Tabasco en 10 cl lichte room. Blend opnieuw en zeef indien nodig. Zet in de koelkast. Vooraleer op te dienen, druppel er wat hazelnootolie in, strooi er wat schilfers van geroosterde hazelnoten over en garneer met een paar verse erwtenscheuten.

Stap 3

Tip: Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

Stap 4

Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

Stap 5

Vervang zelfgemaakte kippenbouillon door ½ l water en 2 biologische bouillonblokjes.

Stap 6

Gebruik andere kruiden, zoals munt, koriander, enz.

Stap 7

Bewaar een aantal volledig erwten en voeg ze toe als garnituur voor wat extra knapperigheid.

Stap 8

Gebruik hazelnoten met het IGP-keurmerk, bij voorkeur hazelnoten uit Piemonte.

Stap 9

De scheuten zijn verkrijgbaar in biowinkels en kunnen worden weglaten. Je kan de erwtenscheuten vervangen door andere scheutvariëteiten.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.