Skip the navigation

Pompoen venkelsalade met munt en balsamicoazijn

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Pumpkin and fennel salad with mint and balsamic vinegar

Duration
Totaal15min
Voorbereiden15min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
SpiralizerSpiralizer

Ingrediënten

Serveren

250 g

stukken pompoen (geschild)

25 g

wilde venkel

10 g

verse muntblaadjes

25 g

geroosterde pompoenpitten

50 g

cranberries

25 g

pecannoten

2 eetlepels

balsamicoazijn

4 eetlepels

extra vergine olijfolie

Snufje

zout

Stap voor stap

  1. Bevestig de spiraalsnijder aan je KitchenAid keukenrobot. Plaats een stuk pompoen op de groente- en fruitpen van de spiraalsnijder. Bevestig het medium spiraalmes en zet het op het uiteinde van de pompoen.


  2. Plaats een middelgrote kom onder het mes om de pompoenspiralen op te vangen, en zet de keukenrobot op snelheid 4.


  3. Was de wilde venkel zorgvuldig.


  4. Snijd hem fijn en doe de stukjes in de kom met pompoenspiralen, voeg de muntblaadjes en geroosterde pompoenpitten toe.


  5. Doe de balsamicoazijn in een kleine kom, samen met 4 eetlepels olie en een snufje zout. Meng goed.


  6. Hussel de dressing door het pompoenmengsel. Garneer met extra muntblaadjes, cranberries en pecannoten. Voeg naar wens meer dressing toe.


  7. Voor extra crunch verkruimel je wat amarettokoekjes over de salade voordat je deze serveert.