Skip the navigation

Salade van komkommernoedels met gerookte zalm dille en zure room

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Cucumber noodles salad with smoked salmon, dill and sour cream

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

SpiralizerSpiralizer
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

1

komkommer

100 g

gerookte zalm

1

sinaasappel

100 g

zure room

25 g

dille

10 g

marjolein

2 eetlepels

extra vergine olijfolie

Snufje

gemalen witte peper

Stap voor stap

  1. Bevestig de spiraalsnijder aan je KitchenAid keukenrobot. Plaats de komkommer op de groente- en fruitpen en bevestig deze aan de spiraalsnijder. Bevestig het fijne spiraalmes en zet het op het uiteinde van de komkommer.


  2. Plaats een middelgrote kom onder het mes om de komkommerspiralen op te vangen, en zet de keukenrobot op snelheid 4.


  3. Doe hetzelfde met de tweede komkommer. Voeg daarna de in reepjes gesneden zalm toe.


  4. Schil de sinaasappels, verdeel ze in partjes en voeg toe aan de komkommer.


  5. Meng in een kleine kom de zure room met de fijngehakte dille, de verse blaadjes marjolein en de witte peper.


  6. Meng er 2 eetlepels olijfolie door en schenk over de salade. Hussel het door elkaar en serveer.


  7. Wat tijd over? Snijd met behulp van de snijkit op het foodprocessorhulpstuk 2 aardappels in blokjes en kook ze 10 minuten. Voeg ze aan de salade toe en serveer.