Skip the navigation

Vegaburgers van zwarte bonen

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Black bean vegan burgers

Stevige, overheerlijke veganistische burger van zwarte bonen.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden10min
Koken30min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

400 g

zwarte bonen, afgespoeld en gedroogd

1

limoen

1 eetlepel

olijfolie

1 theelepel

gerookt paprikapoeder

1 theelepel

gemalen komijn

1/2 theelepel

zout

1/4 theelepel

peper

1/2

ui

1/2

groene paprika

1 eetlepel

fijne havermout

Stap voor stap

  1. Plaats de omkeerbare raspschijf/snijschijf (raspzijde) in de foodprocessor en rasp de ui op snelheid 2.

  2. Zet de snelheid op 1 en rasp de groene paprika. Leg apart.

  3. Plaats het mes in de foodprocessor. Voeg de bonen, het limoensap, de olijfolie, het gerookte paprikapoeder, de gemalen komijn en zout en peper toe.

  4. Meng 30 seconden op snelheid 2 totdat het mengsel een dikke puree is. Doe het mengsel in een kom.

  5. Voeg groene paprika, ui en havermout toe. Meng met de handen.

  6. Smeer je handen in met olie en vorm de hamburgers.

  7. Leg ze op een bakplaat die is bedekt met bakpapier en bak ze 30 minuten op 180  C in een voorverwarmde oven (elke kant 15 minuten).

  8. Serveer op een hamburgerbroodje met rucola, plakjes tomaat, augurk, rode ui en chipotlesaus.