Vegaburgers van zwarte bonen
Stevige, overheerlijke veganistische burger van zwarte bonen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
400 g
zwarte bonen, afgespoeld en gedroogd
1
limoen
1 eetlepel
olijfolie
1 theelepel
gerookt paprikapoeder
1 theelepel
gemalen komijn
1/2 theelepel
zout
1/4 theelepel
peper
1/2
ui
1/2
groene paprika
1 eetlepel
fijne havermout
Stap voor stap
Plaats de omkeerbare raspschijf/snijschijf (raspzijde) in de foodprocessor en rasp de ui op snelheid 2.
Zet de snelheid op 1 en rasp de groene paprika. Leg apart.
Plaats het mes in de foodprocessor. Voeg de bonen, het limoensap, de olijfolie, het gerookte paprikapoeder, de gemalen komijn en zout en peper toe.
Meng 30 seconden op snelheid 2 totdat het mengsel een dikke puree is. Doe het mengsel in een kom.
Voeg groene paprika, ui en havermout toe. Meng met de handen.
Smeer je handen in met olie en vorm de hamburgers.
Leg ze op een bakplaat die is bedekt met bakpapier en bak ze 30 minuten op 180 C in een voorverwarmde oven (elke kant 15 minuten).
Serveer op een hamburgerbroodje met rucola, plakjes tomaat, augurk, rode ui en chipotlesaus.