Veganistische worteltaart
Deze veganistische worteltaart is vochtig en zit boordevol smaak. En met het veganistische glazuur is het een echte traktatie voor iedereen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
300 g
wortels
310 g
bloem
230 g
bruine suiker
13 g
bakpoeder
1,5 theelepel
baksoda
2 eetlepels
gebroken lijnzaad
2 theelepels
kaneel
300 ml
neutrale olie
100 g
appelmoes
2 eetlepels
appelazijn
100 g
rozijnen
60 g
zachte veganistische boter
110 g
veganistische roomkaas
180 g
poedersuiker
Stap voor stap
Bevestig de snijder/rasp voor verse ingrediënten op de mixer/keukenrobot. Was en schil de wortels. Rasp de wortels op snelheid 4. Zet apart.
Doe de bloem, bruine suiker, baksoda, het bakpoeder, lijnzaad en kaneel in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Zet het apparaat op snelheid 1 en meng ongeveer een minuut.
Voeg de olie, appelmoes en azijn toe. Mix op snelheid 2 gedurende 1 minuut. Voeg de geraspte wortels en rozijnen toe en meng op snelheid 2 totdat alles is opgenomen.
Doe het mengsel in een beklede ronde bakvorm (24 cm) en bak gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Doe de veganistische boter in de kom van een mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele rand. Mix op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Voeg de veganistische roomkaas en de poedersuiker toe en meng gedurende 2 minuten. Gebruik een rubberen spatel om de cake te besmeren met het roomkaasglazuur.