Skip the navigation

Veganistische worteltaart

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
vegancarrotcake_thumbnail.jpg

Deze veganistische worteltaart is vochtig en zit boordevol smaak. En met het veganistische glazuur is het een echte traktatie voor iedereen.

Duration
Totaal1h20
Voorbereiden20min
Koken1h

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
VegetableSlicerAndShredderVegetableSlicerAndShredder

Ingrediënten

Serveren

300 g

wortels

310 g

bloem

230 g

bruine suiker

13 g

bakpoeder

1,5 theelepel

baksoda

2 eetlepels

gebroken lijnzaad

2 theelepels

kaneel

300 ml

neutrale olie

100 g

appelmoes

2 eetlepels

appelazijn

100 g

rozijnen

60 g

zachte veganistische boter

110 g

veganistische roomkaas

180 g

poedersuiker

Stap voor stap

  1. Bevestig de snijder/rasp voor verse ingrediënten op de mixer/keukenrobot. Was en schil de wortels. Rasp de wortels op snelheid 4. Zet apart.

  2. Doe de bloem, bruine suiker, baksoda, het bakpoeder, lijnzaad en kaneel in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Zet het apparaat op snelheid 1 en meng ongeveer een minuut.

  3. Voeg de olie, appelmoes en azijn toe. Mix op snelheid 2 gedurende 1 minuut. Voeg de geraspte wortels en rozijnen toe en meng op snelheid 2 totdat alles is opgenomen.

  4. Doe het mengsel in een beklede ronde bakvorm (24 cm) en bak gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  5. Doe de veganistische boter in de kom van een mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele rand. Mix op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Voeg de veganistische roomkaas en de poedersuiker toe en meng gedurende 2 minuten. Gebruik een rubberen spatel om de cake te besmeren met het roomkaasglazuur.