Worteldip
Deze pittige, smaakvolle worteldip kan worden geserveerd met crackers of op een sandwich.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
6
kleine wortels
6 eetlepels
olijfolie
1 theelepel
gemalen kurkuma
4 eetlepels
tahini
2 eetlepels
citroensap
100 g
kikkererwten
1 theelepel
cayennepeper
1 takje
verse koriander
Stap voor stap
Was en schil de wortels en doe ze in een ovenschaal.
Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met de kurkuma.
Rooster 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Laat volledig afkoelen.
Doe de resterende 4 eetlepels olijfolie in de mengbeker voor kleine hoeveelheden.
Voeg de tahini, het citroensap, de kikkererwten en de cayennepeper toe.
Sluit de mengbeker voor kleine hoeveelheden af met het messensysteem en plaats deze vervolgens op de basis van de BLENDER K400 - ARTISAN.
Meng op snelheid 5 tot een glad mengsel.
Garneer met verse koriander.