Skip the navigation

Worteldip

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - CARROT DIP

Deze pittige, smaakvolle worteldip kan worden geserveerd met crackers of op een sandwich.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden15min
Koken20min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

6

kleine wortels

6 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

gemalen kurkuma

4 eetlepels

tahini

2 eetlepels

citroensap

100 g

kikkererwten

1 theelepel

cayennepeper

1 takje

verse koriander

Stap voor stap

  1. Was en schil de wortels en doe ze in een ovenschaal.


  2. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met de kurkuma.


  3. Rooster 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Laat volledig afkoelen.


  4. Doe de resterende 4 eetlepels olijfolie in de mengbeker voor kleine hoeveelheden.


  5. Voeg de tahini, het citroensap, de kikkererwten en de cayennepeper toe.


  6. Sluit de mengbeker voor kleine hoeveelheden af met het messensysteem en plaats deze vervolgens op de basis van de BLENDER K400 - ARTISAN.


  7. Meng op snelheid 5 tot een glad mengsel.


  8. Garneer met verse koriander.