Une révolution se prépare

Kook één dag voor de hele week en laat tijdgebrek je niet weerhouden van je kookhobby.

Je hebt goede kwaliteit ingrediënten in huis. Je weet hoe je ze moet bereiden. Je hebt een goed uitgeruste keuken. Je kent de regels voor de bereiding van heerlijke en tegelijkertijd gezonde gerechten. Je bent echt Serious About Food. En toch lukt het je niet altijd de gewenste kookervaring op te doen en elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten, omdat het je ontbreekt aan het meest kostbare dat er is: tijd. 
Komt dit je bekend voor? Wees gerust, je bent lang niet de enige: hoe vaak gebeurt het niet dat je in korte tijd iets te eten moet klaarmaken voor jezelf of voor je gezin - voor tijdens of na schooltijd, het werk of sport bijvoorbeeld? Het goede nieuws is, dat er een oplossing is, goedkoper en realistischer dan elke dag een bezoek aan het restaurant te brengen: prepping heet het.

Prepping (of batch cooking) is geïnspireerd op de behoeften van de drukke mens: het idee is om slechts één dag 40 minuten te besteden aan het bereiden van veel verschillende maaltijden die je gedurende de week kunt eten. Een uitstekende manier om tijd te besparen en gezond te eten, terwijl je ook gelijk porties kunt bereiden voor op het werk of voor onderweg.

Te beginnen met de boodschappen
Voor het beste resultaat moet je natuurlijk een beetje orde scheppen, te beginnen met de boodschappen. Allereerst maak je de inventaris op van wat je in de koelkast of in de voorraadkast hebt staan: het zal je helpen inspiratie op te doen en - vooral - optimaal gebruik te maken van wat het eerst over de datum zal zijn, terwijl je gelijk ruimte creëert voor het eten dat je gaat koken. 

De juiste apparatuur Je hebt nu alle ingrediënten, en je moet nog zoveel doen, maar laat je niet afschrikken: koken is per slot van rekening je hobby, nietwaar? Bedien jezelf van de juiste apparatuur, en win tijd voor een beter resultaat. Er is een geweldige, bijna magische, oplossing: met jouw Keukenrobot KitchenAid run je een waar “Culinair Centrum”, dankzij de vele accessoires, waarmee talloze verschillende voorbereidingshandelingen makkelijker gaan, van kneden, mixen en malen tot het snijden van groenten.

Wat ga je bereiden?
Er zijn geen vaste regels, natuurlijk hangt veel af van je voorkeuren en van je culinaire niveau. Van tevoren grote hoeveelheden ontbijtgranen bereiden is natuurlijk een geweldig idee, als je ze gedurende de week in vele verschillende versies wilt nuttigen.  Hetzelfde geldt voor groenten: dat je ze alleen maar af en toe hoeft te bakken, koken of roosteren lijkt misschien makkelijk, maar als je bedenkt hoeveel tijd het kost ze te wassen, te schillen en te snijden, laat je ze al gauw liever in de la liggen. Dankzij accessoires als de food processor of de spiraalsnijder, kun je er daarentegen heel veel tegelijk van bereiden, in welke vorm of op welke wijze je maar wilt. 

Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk grote hoeveelheden groente- of vleesbouillon klaarmaken, en ze vervolgens invriezen of in de koelkast bewaren, zodat je ze elk moment kunt gebruiken. Of verwen jezelf met soepen van groenten, granen en peulvruchten: je hoeft ze alleen maar te koken en te blenden, en je kunt ze elke dag van de week opwarmen en eten. Een speciale tip? Probeer eens wortelsoep met gember: met de Cook Processor is het nu nog gemakkelijker!

Je kunt je ook wagen aan de zelfgemaakte pasta: die kookt veel sneller dan droge en je hebt er zeker meer voldoening van. Met speciale accessoires voor pasta kun je van je basisdeeg elke vorm maken die je maar wilt: tagliatelle, rigatoni, spaghetti, lasagne. Je kunt ook muffins of zoete, dan wel hartige cupcakes maken. Je kunt ze een hele week bewaren en ze zijn zo veelzijdig dat je ze bij verschillende gelegenheden kunt eten.

Ook zelfgemaakte sauzen kunnen je veel voldoening geven: houd je van hummus, dan zul je blij verrast zijn te ontdekken hoe makkelijk en goedkoop je die in grote hoeveelheden kunt klaarmaken, voor bij je gerechten of voor een gezonde snelle hap. Met batch cooking kun je ook nieuwe dingen doen met vlees. Heb je bijvoorbeeld wel eens chili con carne gemaakt? Je kunt alle ingrediënten van te voren klaarzetten en ze op enig moment door het gehakt mengen.  

Bewaren Tot slot nog enkele bewaartips. Voor een professioneel resultaat heb je aan KitchenAid Chef Touch: een perfecte kameraad: een kast van roestvrij staal, vacuümmachine, stoomoven en snelkoeler in één. De KitchenAid vacuümmachine is uitgerust met een intuïtief te bedienen LED-scherm, die de verpakkingshandelingen vergemakkelijkt. Je hoeft het klaargemaakte gerecht alleen maar in het juiste KitchenAid-zakje te doen en op “Bag Cycle” te drukken of, wanneer je liever blikjes hebt, “Container Cycle” te selecteren. Deze accessoires zijn hermetisch af te sluiten en vaatwasser- en stoomovenbestendig, zodat de bereiding op een gezonde en smakelijke manier kan worden afgerond. Als je je recept niet meteen afmaakt, kun je de ingrediënten snel invriezen, zodat je ze langer kunt bewaren. 

Met die paar uurtjes werk heb je geweldige maaltijden voor de hele week en kun je je culinaire horizon verbreden met snelle en heerlijke gerechten voor het hele gezin!

Gerelateerde inhoud

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.