Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Waarom schilfert mijn witte menghaak af?

Sommige van onze kloppers (menghaken of kneedhaken) zijn voorzien van een witte antikleefcoating van nylon. Als de coating van je klopper afschilfert, lees dan ons advies....

De bij de KitchenAid staande mixers meegeleverde accessoires klopper en kneedhaak zijn voorzien van een handige antikleeflaag. Ze zijn gemaakt van een gegoten aluminium basismateriaal en zijn gecoat met een voedselveilige poedercoating op polyesterbasis. Hier zijn een paar tips over hoe je deze gebruikt:

Schilfert de zijkant van de menghaak af?

Doordat de menghaak steeds de zijkant van de kom raakt, om ingrediënten los te maken, kan de coating om de menghaak zwakker worden en uiteindelijk zelfs afschilferen. Je moet ingrediënten met behulp van een spatel loshalen van de klopper.

Schilfert de onderkant van de platte menghaak af?

Als er stukjes materiaal afschilferen van de onderkant van je menghaak, kan deze te laag geplaatst zijn en daardoor de onderkant van de kom raken. In dat geval moet je je mixer anders afstellen. Je KitchenAid mixer is in de fabriek al ingesteld voor optimale mixresultaten, maar na verloop van tijd en door gebruik kan dit veranderen, en moet de mixer opnieuw worden afgesteld. Dit kun je gemakkelijk zelf doen. Raadpleeg hiervoor de stappen in de aangeboden bijbehorende artikelen.

Schilfert de bovenkant van de menghaak af?

Het is belangrijk dat je voorzichtig doet bij het bevestigen en verwijderen van de menghaak op de as. Door bovenmatig veel kracht uit te oefenen kunnen er barstjes ontstaan in de coating. Zorg dat je het 'sleutelgat' vindt onderaan de menghaak. Deze moet je uitlijnen met de uitsparing op de as voordat je de menghaak met een draaiende beweging op zijn plaats vastklikt.

Mag ik de menghaak met coating in de vaatwasser doen?

Ja, de platte menghaak en de kneedhaak met witte coating zijn vaatwasserbestendig.

Mijn menghaak vertoont al beschadigingen

Als de coating op je accessoire al gebarsten of afgeschilferd is, neem dan contact op met ons Klantenserviceteam om een nieuw accessoire aan te vragen: Stuur een e-mail naar OF Bel ons op - Op dit gratis nummer krijg je ondersteuning in de eigen taal - bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.