Appelcrumble met havermout
Eenvoudige appelcrumble die niet kan mislukken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1,5 kg
appels
150+75 g
lichtbruine suiker
1/2
citroen, sap
1/2 theelepel
gemalen kaneel
1/2 theelepel
gemalen gember
225 g
havermout
160 g
patentbloem
220 g
gezouten boter, in blokjes gesneden
Stap voor stap
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in acht parten. Meng de appels in een kom met 75 g lichtbruine suiker, citroensap, gemalen kaneel en gemalen gember.
Doe de havermout, bloem, 150 g lichtbruine suiker en boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix gedurende 45 seconden op snelheid 2 totdat alle ingrediënten zijn gemengd.
Doe de appels in een ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg over de appels. Bak de crumble gedurende 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C goudbruin.