Skip the navigation

Appelcrumble met havermout

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Apple oat crumble

Eenvoudige appelcrumble die niet kan mislukken.

Duration
Totaal1h10
Voorbereiden20min
Koken50min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

1,5 kg

appels

150+75 g

lichtbruine suiker

1/2

citroen, sap

1/2 theelepel

gemalen kaneel

1/2 theelepel

gemalen gember

225 g

havermout

160 g

patentbloem

220 g

gezouten boter, in blokjes gesneden

Stap voor stap

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in acht parten. Meng de appels in een kom met 75 g lichtbruine suiker, citroensap, gemalen kaneel en gemalen gember.

  2. Doe de havermout, bloem, 150 g lichtbruine suiker en boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix gedurende 45 seconden op snelheid 2 totdat alle ingrediënten zijn gemengd.

  3. Doe de appels in een ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg over de appels. Bak de crumble gedurende 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C goudbruin.