Skip the navigation

Appelroosjes

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Apple roses tarts

Heerlijke kleine appelroosjes om van te watertanden.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden15min
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

125 g

flour

1/4 theelepel

zout

20 g

koud water

100 g

boter

4

appels

4 eetlepels

abrikozenjam

1

ei, losgeklopt

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, het water en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak. Kneed op snelheid 2 gedurende 5 minuten tot het een glad deeg vormt.


  2. Haal het deeg uit de kom, wikkel het in huishoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast.


  3. Rol het deeg uit tot een lange rechthoek. Rol de boter uit met een deegroller. Leg de boter in het midden van het deeg en vouw de randen over de bovenkant.


  4. Draai het deeg een kwartslag naar rechts en rol het weer uit tot een rechthoek. Draai het nogmaals een kwartslag naar rechts.


  5. Rol het deeg opnieuw uit tot een lange rechthoek en vouw het weer in drieën.


  6. Wikkel het deeg weer in huishoudfolie en plaats het 1 uur in de koelkast.


  7. Rol het deeg uit, snijd de randen indien nodig bij en snijd het in lange stroken.


  8. Haal het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne partjes. Plaats de appelpartjes op de bovenste helft van de stroken. Smeer de abrikozenjam op de onderste helft van de stroken.


  9. Rol het deeg op. Doe de gebakjes in een ingevette muffinvorm en bestrijk met het losgeklopte ei. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.