Skip the navigation

Basis aardappelpuree

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Basics: mashed potatoes

Volle, smeuïge en perfect op smaak gebrachte aardappelpuree is het ultieme comfortfood.

Duration
Totaal50min
Voorbereiden15min
Koken35min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

1,5 kg

kruimige aardappels

4 theelepels

zout

3 theelepels

zwarte peper

2 theelepels

nootmuskaat

150 g

boter

250 ml

karnemelk

Stap voor stap

  1. Schil de aardappels en doe ze in een pan met koud water. Breng het water aan de kook en kook de aardappels 35 minuten of tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.

  2. Giet de aardappels af en laat ze even goed uitdampen. Schep ze in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.

  3. Voeg het zout, de gemalen zwarte peper en nootmuskaat toe en mix op snelheid 2 tot de aardappels uiteenvallen.

  4. Voeg de boter en de karnemelk toe. Mix tot de boter en de karnemelk helemaal zijn opgenomen en de aardappelpuree glad is. Mix niet te lang, omdat de aardappels dan lijmachtig worden.

  5. Optioneel: garneer met in boter gebakken broodkruimels met verse kruiden naar keuze.