Basis aardappelpuree
Volle, smeuïge en perfect op smaak gebrachte aardappelpuree is het ultieme comfortfood.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1,5 kg
kruimige aardappels
4 theelepels
zout
3 theelepels
zwarte peper
2 theelepels
nootmuskaat
150 g
boter
250 ml
karnemelk
Stap voor stap
Schil de aardappels en doe ze in een pan met koud water. Breng het water aan de kook en kook de aardappels 35 minuten of tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
Giet de aardappels af en laat ze even goed uitdampen. Schep ze in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.
Voeg het zout, de gemalen zwarte peper en nootmuskaat toe en mix op snelheid 2 tot de aardappels uiteenvallen.
Voeg de boter en de karnemelk toe. Mix tot de boter en de karnemelk helemaal zijn opgenomen en de aardappelpuree glad is. Mix niet te lang, omdat de aardappels dan lijmachtig worden.
Optioneel: garneer met in boter gebakken broodkruimels met verse kruiden naar keuze.