Skip the navigation

Basis pate sucree

KitchenAid chef-kok

Een zoet korstdeeg: perfect als basis voor taarten gevuld met room, vlaaien of als koekjesdeeg.

Import-Recipe - Basics: pâte sucrée

Basis pate sucree

KitchenAid chef-kok

Een zoet korstdeeg: perfect als basis voor taarten gevuld met room, vlaaien of als koekjesdeeg.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
10min
Totaal
10min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

250 g bloem

150 g bloemsuiker

1 theelepel zout

125 g koude boter

1 ei

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, de bloemsuiker, het zout en de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.

  2. Mix op snelheid 1 tot een kruimelig mengsel.

  3. Voeg het ei toe en mix kort door tot het deeg net samenhangt.

  4. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 2 uur in de koelkast. Rol het daarna uit op een met bloem bestoven oppervlak.

  5. Drapeer het deeg over een bakvorm en druk het aan. Zet nog eens 15 minuten in de koelkast en bak het daarna af volgens de instructies van het recept. Perfect voor taarten en vlaaien gevuld met room.