Skip the navigation

Bloemkool alfredo

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
caulifloweralfredo_thumbnail.jpg

Deze voedzame versie van de klassieke Alfredo-saus maken we zonder boter en kaas, maar is minstens even lekker.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden15min
Koken25min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

400 g

bloemkool

2

uien

4 g

knoflookteentjes

2 eetlepels

olijfolie

100 ml

veganistische kookroom

100 ml

groentebouillon

2 theelepels

zout

2 theelepels

peper

1 theelepel

nootmuskaat

4 eetlepels

edelgist

2 eetlepels

verse peterselie, gehakt

Stap voor stap

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en laat 15 minuten stomen totdat je er met een vork in kunt prikken.

  2. Pel en snipper de uien en de knoflookteentjes. Verwarm de olijfolie en fruit totdat het aroma vrijkomt. Zet apart.

  3. Doe de bloemkool, gefruite smaakmakers, groentebouillon, veganistische kookroom, kruiden en edelgist in de kan van de foodprocessor. Mix op snelheid 2 tot een glad mengsel.

  4. Doe de saus in een diepe pan met gekookte pasta en hussel om de saus weer op te warmen. Bestrooi met peterselie en serveer.