Skip the navigation

Bloemkoolschotel zonder verspilling

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
nowastecauliflowerbowl thumbnail

Een duurzaam en heerlijk recept dat alle delen van een bloemkool combineert tot een smaakvol gerecht!

Duration
Totaal30min
Voorbereiden10min
Koken20min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

1

biologische bloemkool

1

rode paprika

1 eetlepels

olijfolie

1 theelepels

peper

2 eetlepels

zonnebloemolie

1/4 theelepels

zout

1/4 theelepels

zwarte peper

2

knoflookteentjes

100 g

edamamebonen

1 theelepels

sesamzaad (voor garnering)

Stap voor stap

  1. Er passen 2 porties van dit recept in de foodprocessor.

  2. Snijd de bladeren van de bloemkool af en leg ze apart voor later.

  3. Was de bloemkool en verwijder de roosjes van de bloemkool. Gooi de resterende steel niet weg. Doe de roosjes in de KitchenAid Foodprocessor en pulseer een paar keer tot de textuur op rijst lijkt. Pas op dat je niet te lang pulseert, je wilt wat textuur behouden.

  4. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst aan de pan toe en kook ongeveer 5 minuten terwijl je af en toe roert.

  5. Snijd ondertussen de steel van de bloemkool in kleine reepjes. Als er kleine bladeren aan zitten, kun je die gewoon laten zitten. Als je stelen met grote bladeren hebt, kun je de bladeren van de steel verwijderen en de stelen in stukjes of reepjes snijden. Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Doe alle bloemkoolreepjes in de wok en roerbak een paar minuten tot ze zacht worden. Voeg de bloemkoolbladeren en de rode paprika aan de wok toe. Blijf nog 2-3 minuten roerbakken tot de groenten enigszins zacht zijn geworden.

  6. Voeg knoflook toe en breng op smaak met zout en zwarte peper. Roerbak nog een minuut om de smaken tot hun recht te laten komen.

  7. Serveer de bloemkoolrijst met de geroerbakte groenten. Voeg edamamebonen toe en garneer met sesamzaadjes.