Skip the navigation

Bouillonblokjes

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
stockcubes thumbnail

Gooi je groenterestjes nog even niet op de composthoop. Maak in plaats daarvan deze zelfgemaakte bouillonblokjes om je sauzen en soepen extra smaak te geven.

Duration
Totaal30min
Voorbereiden10min
Koken20min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor
HandBlenderHandBlender

Ingrediënten

Serveren

3

knoflookteentjes

2

uien

1

courgette

4

wortels (met schillen en/of bladeren)

4

selderijstengels (met bladeren)

1 bosje

peterselie (of andere overgebleven zachte kruiden)

2 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

zout

1 eetlepels

peper

2

aardappels, in vieren gesneden

Stap voor stap

  1. Dit recept is voldoende voor 30 bouillonblokjes.

  2. Pel de ui en de knoflook. Hak de courgette grof. Doe de groenten in de foodprocessor met het multifunctionele mes en pulseer tot het kleine stukjes zijn. Doe ze in een andere schaal en zet ze opzij. Voeg de wortels met de schillen en uiteinden toe, samen met de selderij en de kruiden. Pulseer tot het mengsel volledig fijngehakt is.

  3. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en voeg de groenten toe. Voeg zout, peper en de in stukken gesneden aardappels toe. Kook gedurende 15-20 minuten tot de aardappel zacht is. Doe het mengsel daarna in de mengschaal. Meng met de staafmixer tot er zich een zachte puree vormt.

  4. Verdeel de puree over een vriezerbestendige, met bakpapier bedekte plaat en doe minstens 12 uur in de diepvries tot het volledig bevroren is. In blokjes snijden en direct gebruiken of in de diepvries bewaren.