Skip the navigation

Chinese kooldumplings met varkensvlees

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
chinesecabbagedumplings_wallpaper.jpg

Een klassiek Chinees hartig gerecht voor alle gelegenheden - zelfs voor als je 's avonds laat nog trek krijgt.

Duration
Totaal1h35
Voorbereiden1h
Koken35min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

300 g

bloem

1 + 1/4 theelepels

zout

165 ml

Water

230 g

Chinese kool, in stukjes van 2 cm gesneden

1 eetlepels

sjalotjes, gesneden

1 eetlepels

verse gember, grof gehakt

450 g

varkenslende, in stukjes van 2 cm gesneden

1 theelepels

kookrijstwijn

1 theelepels

suiker

Stap voor stap

  1. Met dit recept maak je ongeveer 50 dumplings.

  2. Bevestig het multifunctionele mes op de foodprocessor. Voeg de bloem en 1/4 theelepel zout toe aan de mengkom en pulseer 1 tot 2 keer om te mengen. Terwijl het apparaat op lage snelheid staat, voeg je langzaam het water toe via de vultrechter en verwerk je alles totdat het deeg soepel en elastisch is. Wikkel het deeg strak in plasticfolie en laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur.

  3. Verdeel het deeg in stukjes van 10 gram, in totaal ongeveer 50 stukjes. Rol van elk stukje een dun rondje op een licht bestoven oppervlak. Dek de rondjes af en zet ze apart.

  4. Bevestig een schoon multifunctioneel mes op de mengkom en plaats die op de voet van de foodprocessor. Voeg de helft van de kool toe en pulseer totdat die fijngehakt is. Doe de kool in een groot vergiet. Doe hetzelfde met de rest van de kool. Bestrooi de kool rijkelijk met zout en laat 10 tot 15 minuten uitlekken. Knijp of wring overtollig vocht uit de kool met behulp van een handdoek.

  5. Vul de muffinvormpjes met het beslag en leg er nog wat plakjes appel en havermout bovenop. Bak 25 minuten op 185 °C.

  6. Voeg de sjalotjes en de gember toe aan de mengkom en pulseer 5 tot 6 keer om te malen. Schraap de ingrediënten van de zijkant van de mengkom, doe er het varkensvlees bij en pulseer totdat het heel fijn is gehakt. Voeg de kool, de rijstwijn, de suiker en 1 theelepel zout toe en verwerk op lage snelheid totdat alles goed is verwerkt.

  7. Doe voor de dumplings ongeveer 1 eetlepel vulling van varkensvlees in het midden van elk rondje. Bevochtig de rand van de rondjes met water. Vouw om tot een halve cirkel en druk aan om ze af te dichten. Maak wat ribbeltjes in de randen voor de afwerking van de dumplings. Herhaal dat met de rest van de rondjes en de vulling.

  8. Breng een grote pan water met een stoominzet aan de kook. Stoom de dumplings in batches 6 tot 7 minuten of totdat ze gaar zijn. Serveer direct.