emeagif
Skip the navigation

Chipotle-zwartebonendip

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Chipotle black bean dip

Chipotle-zwartebonendip

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
5min
Koken
11min
Totaal
16min
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 eetlepels olijfolie

1/2 gele ui, fijngehakt

2 knoflookteentjes, fijngehakt

425 ml zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld

half bosje vers korianderblad en steeltjes

1 chipotle-paprika met adobosaus

2 eetlepels vers limoensap

1 eetlepels zeezout

3 eetlepels Water

Stap voor stap

  1. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui en knoflook toe en fruit ongeveer 5 minuten.

  2. Doe het uienmengsel, de bonen, de koriander, de chipotle en saus, het limoensap en het zout in de blenderbeker van de KitchenAid ARTISAN Power Plus Blender. Bevestig het deksel en draai de knop naar snelheid 1. Verhoog de snelheid langzaam naar snelheid 4. Meng ongeveer 30 seconden tot een dik mengsel en gebruik de stamper met flexibele rand om de ingrediënten omlaag te duwen. Voeg water toe en meng nog 30 seconden tot een glad mengsel ontstaat.

  3. Als de dip te dik is, voeg dan een of twee scheuten water toe. Voeg naar smaak zout toe. Je kunt de dip meteen serveren of maximaal 1 week in een luchtdichte beker in de koelkast bewaren.

  4. Chipotles zijn gedroogde, gerookte jalapeño's en de saus is een zurige puree van tomaat, knoflook en specerijen. Je vindt deze pepers in blik bij de Latijns-Amerikaanse producten in de grotere supermarkten. Serveer de dip met gebrokkelde queso fresco en gesneden tomaten en gebruik tortillachips om te dippen.