Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 eetlepels olijfolie
1/2 gele ui, fijngehakt
2 knoflookteentjes, fijngehakt
425 ml zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
half bosje vers korianderblad en steeltjes
1 chipotle-paprika met adobosaus
2 eetlepels vers limoensap
1 eetlepels zeezout
3 eetlepels Water
Stap voor stap
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui en knoflook toe en fruit ongeveer 5 minuten.
Doe het uienmengsel, de bonen, de koriander, de chipotle en saus, het limoensap en het zout in de blenderbeker van de KitchenAid ARTISAN Power Plus Blender. Bevestig het deksel en draai de knop naar snelheid 1. Verhoog de snelheid langzaam naar snelheid 4. Meng ongeveer 30 seconden tot een dik mengsel en gebruik de stamper met flexibele rand om de ingrediënten omlaag te duwen. Voeg water toe en meng nog 30 seconden tot een glad mengsel ontstaat.
Als de dip te dik is, voeg dan een of twee scheuten water toe. Voeg naar smaak zout toe. Je kunt de dip meteen serveren of maximaal 1 week in een luchtdichte beker in de koelkast bewaren.
Chipotles zijn gedroogde, gerookte jalapeño's en de saus is een zurige puree van tomaat, knoflook en specerijen. Je vindt deze pepers in blik bij de Latijns-Amerikaanse producten in de grotere supermarkten. Serveer de dip met gebrokkelde queso fresco en gesneden tomaten en gebruik tortillachips om te dippen.