Corn chowder dikke maissoep
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
990 g
bevroren, gele, zoete maïskorrels, ontdooid
360 ml
groentebouillon
45 g
rauwe, ongezouten cashewnoten
1 tbsp
theelepel vers citroensap
3/4 theelepel
fijngehakte verse tijm (2 takjes) (optioneel)
3/4 theelepel
zeezout of meer naar smaak
1/2 theelepel
theelepel uienpoeder
1/2 theelepel
knoflookpoeder
1/4 theelepel
theelepel kurkuma (optioneel)
Snufje
cayennepeper (optioneel)
Stap voor stap
Doe 660 g maïs, bouillon, cashewnoten, citroensap, tijm (indien gebruikt), zout, uienpoeder, knoflookpoeder, kurkuma en cayennepeper (indien gebruikt) in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender.
Sluit het deksel en stel het Adapti-Blend™ Soup-programma in.
Pureer totdat het toestel zichzelf uitschakelt. U kunt ook ongeveer 5 minuten pureren en de snelheid geleidelijk aan opvoeren van 1 tot 10.
Roer de overige maïs erdoor en laat een minuut rusten zodat de soep de maïs opwarmt. Breng op smaak met zout.
Serveer met een heel klein snufje cayennepeper of zwarte peper.
De soep komt heet uit de blender.