Dulce de leche cappuccino schaafijs
Een decadent dessert voor koffieliefhebbers. Zoet en vol en heerlijk voor een warme zomeravond.
Dulce de leche cappuccino schaafijs
Een decadent dessert voor koffieliefhebbers. Zoet en vol en heerlijk voor een warme zomeravond.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
4 pucks met espresso
4 shots espresso
500 ml melk van 2%
125 ml dulce de leche
125 ml gecondenseerde melk
12 tot 15 (35 g) in chocola gehulde koffiebonen
6 g geraspte koffiechocolocade
Stap voor stap
1 dag van tevoren: Vul 4 vormen met elk 1 shot espresso.
1 dag van tevoren: Giet melk in de vormen tot aan de vullijn (circa 125 ml per vormpje). Laat de vormen 12 tot 24 uur in de vriezer bevriezen.
Op de dag zelf: Giet 125 ml dulce de leche in een kom en verdun met 125 ml gecondenseerde melk. Je kunt ook andere melk gebruiken, als je maar zorgt dat het mengsel een vloeibare consistentie heeft. Roer door elkaar zodat je het ijs ermee kunt besprenkelen en het naar beneden zakt. Dit is de zoetstof.
Voor dit recept is temperen niet nodig. Schaaf het espresso-ijs in een schaal of kom. Giet 25 ml of meer (afhankelijk van hoe zoet je de cappuccino wilt hebben) van de dulce de leche mix over het ijs en garneer met 3 tot 4 in chocola gehulde koffiebonen of geraspte koffiechocolocade.