emeagif
Skip the navigation

Dulce de leche cappuccino schaafijs

KitchenAid chef-kok

Een decadent dessert voor koffieliefhebbers. Zoet en vol en heerlijk voor een warme zomeravond.

Import-Recipe - Dulce De Leche Cappuccino Shave Ice

Dulce de leche cappuccino schaafijs

KitchenAid chef-kok

Een decadent dessert voor koffieliefhebbers. Zoet en vol en heerlijk voor een warme zomeravond.

Hulpmiddelen

StandMixer
IceShaver
Voorbereiden
30min
Totaal
30min
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

4 pucks met espresso

4 shots espresso

500 ml melk van 2%

125 ml dulce de leche

125 ml gecondenseerde melk

12 tot 15 (35 g) in chocola gehulde koffiebonen

6 g geraspte koffiechocolocade

Stap voor stap

  1. 1 dag van tevoren: Vul 4 vormen met elk 1 shot espresso.

  2. 1 dag van tevoren: Giet melk in de vormen tot aan de vullijn (circa 125 ml per vormpje). Laat de vormen 12 tot 24 uur in de vriezer bevriezen.

  3. Op de dag zelf: Giet 125 ml dulce de leche in een kom en verdun met 125 ml gecondenseerde melk. Je kunt ook andere melk gebruiken, als je maar zorgt dat het mengsel een vloeibare consistentie heeft. Roer door elkaar zodat je het ijs ermee kunt besprenkelen en het naar beneden zakt. Dit is de zoetstof.

  4. Voor dit recept is temperen niet nodig. Schaaf het espresso-ijs in een schaal of kom. Giet 25 ml of meer (afhankelijk van hoe zoet je de cappuccino wilt hebben) van de dulce de leche mix over het ijs en garneer met 3 tot 4 in chocola gehulde koffiebonen of geraspte koffiechocolocade.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Maak hem uniek deze Moederdag!

Gratis roomijsmaker (ter waarde van €169) met onze Artisan By You of 5KSM60SPX keukenrobot